RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Italijanski mediji: Tudor novi trener Lacija

Hrvatski fudbalski stručnjak Igor Tudor postaće novi trener rimskog Lacija, prenijeli su danas italijanski mediji.

Prema pisanju Gazeta Delo Sport i izvještaju televizije Skaj Sport, Tudor je u četvrtak uveče postigao dogovor sa predsjednikom i vlasnikom Lacija Klaudiom Lotitom.

On bi trebalo da potpiše ugovor do juna 2025. godine, a saradnja će biti ozvaničena poslije utakmice Lacija protiv Frozinonea u subotu u okviru 29. kola Serije A.

Tudor u Lacio stiže kao zamjena za Mauricija Sarija, koji je prije nekoliko dana podnio ostavku.

Tudor je kao igrač nastupao u Italiji, noseći dresove Udinezea, Juventusa i Verone.

Lacio je deveti u italijanskom prvenstvu sa 35 bodova zaostatka za liderom Interom, a osmini finala Lige šampiona je eliminisan od minhenskog Bajerna.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.