RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Jasan cilj:proći prvi krug kvalifikacija za EP

Sve državne selekcije Odbojkaškog saveza BiH biće veoma aktivne u ovogodišnjem ciklusu, naročito od početka maja do konca juna, kada su predvidjene «akcije» po BiH,Crnoj Gori, Madjarskoj, Turskoj i Kataru.

U Savezu vjeruju, da će, epilog biti i dobri takmičarski rezultati, rečeno je na konfedenciji za novinare održanoj danas u Brčkom.

«Veoma je važno što akcije reprezentacije, pored naših dosadašnjih sponzora, od ovo godine, podržavaju i BH Telekom te vlada Katara, što otvara mogućnost da juniorske i kadetske reprezentacije BiH učestvuju na balkanijadana, zatim na odbojkaškom festivalu mladih u Istambulu te krajem juna u Brčkom, a da na kvalifikacijama za Olimpiske igre, učešće uzmu i naši predstavnici u odbojci na pjesku».  Istakao je Predsjednik OS BIH Milutin Popović

«Cilj, plasman u drugi krug kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo, odnosno osvajanje jednog od prva dva mjesta na turnirtu u Madjarskoj, gdje će pored domaćina suparnici, našoj seniorskoj muškoj reprezentaciji, biti Švicarska i Norveška, moguće je ostvariti,» selektor Dragan Božić.

Ženska reprezentacija, za razliku od prošle godine, je kompletna. Selektor Goran Hadžić, smatra da u duelima u Crnoj Gori, gdje će nam pored domaćina suparnice biti sastavi Estonije i Litvanije, BiH ima realne šanske da bude medju prve dvije, i plasira se u drugi krug kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Za kvalifikacione turnire u Madjarskoj i C.Gori koji su planirani od 9-11 maja, deset dana ranije, muška reperezentacija će se pripremati u Banoviućima, a ženska u Brčkom.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.