RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Јокић и Дончић званично кандидати за МВП награду

Фото: БХРТ

Кошаркаш Денвера Никола Јокић један је од тројице кандидата за награду за најкориснијег играча (МВП) регуларног дијела сезоне, објавила је НБА лига синоћ. Конкуренти србијанском центру ће бити кошаркаш Даласа Лука Дончић и Шеј Гилџес Александер из Оклахоме.

Ако побиједи, Јокић би постао девети играч са три или више МВП признања, придруживши се тако Кариму Абдулу џабару (шест), Мајклу џордану и Билу Раселу (пет), Вилту Чемберлену и Леброну џејмсу (четири), те Мозесу Мелону, Ларију Бирду и Меџику џонсону (три).

С друге стране, Дончић и Гилџес Александер би први пут у каријери добили ову награду.

Уз кандидате за најкориснијег играча сезоне, НБА лига је објавила имена кандидата у још шест категорија.

Кошаркаш Сан Антонија Виктор Вембањама, прошлогодишњи први пик на драфту, највећи је фаворит за награду за рукија године, а конкуренти су му Чет Холмгрен из Оклахоме и Брендон Милер из Шарлота.

У конкенцији за најбољег дефанзивца лиге су играч Мајамија Бем Адебајо, Руди Гобер из Минесоте и Виктор Вембањама, док су Тајрис Макси из Филаделфије, Алперен Шенгун из Хјустона и Коби Вајт из Чикага кандидати за награду за играча који је највише напредовао ове сезоне.

Кандидати за најбољег шестог кошаркаша лиге су Малик Монк из Сакрамента, Боби Портис јуниор из Милвокија и Наз Рид из Минесоте, а за награду “клач”, односно мајстора за завршнице, Стеф Кари из Голден стејта, Демар Дерозан из Чикага и Гилџес Александер из Оклахоме.

На крају, у конкуренцији за награду за тренера године су Марк Дегнолт из Оклахоме, Крис Финч из Минесоте и џамал Мозли из Орланда.

Извор: БХРТ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.