RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Јокић наставио сјајну серију игара и одвео Денвер у полуфинале

Фото: БХРТ
Српски центар Никола Јокић је новим двоструким двоцифреним учинком допринио да Денвер надигра ЛА Лејкесе са 108:106 у петом мечу првог дијела плеј-офа на Западу и са укупним резултатом 4:1 у побједама пласира се у други дио плеј-офа.

У полуфиналу Денвер ће играти против Минесоте која је у побједама у четири меча елиминисала Финикс.

Тим Денвера је у врло неизвјесној утакмици на свом терену успио да надигра ЛА Лејкерсе и избори пласман у полуфинале, а играч одлуке је био Џамал Мари који је четири секунде прије краја постигао кош за побједу.

Српски центар Никола Јокић је наставио серију сјајних игара и са новим дабл-дабл учинком дао драгоцјен допринос побједи.

Убацио је 25 поена уз 20 скокова, а недостајала му је само једна асистенција да оствари трипл-дабл.

И са тим учинком је био тек четврти стријелац на мечу, а побједу Денвера је ипак извојевала тимска игра.

Џамал Мари је био најефикаснији играч утакмице са 32 постигнута поена, уз седам скокова, а одлични Мајкл Портер је додао 26 поена уз четири асистенције.

На другој страни Леброн Џејмс је постигао 30 поена и имао 11 асистенција, а недостајао му је један скок за трипл-дабл.

Лејкерси су одлично ушли у меч и у врло изједначеном дуелу запријетили да дођу и до друге побједе на гостовању.

Екипе су се током цијелог меча смјењивале у вођству, а најдраматичније је било у посљедњој четвртини када су се из напаса у напад екипе смјењивале у вођству, па се ушло у крајње неизвјесну завршницу коју је Џамал Мари поготком одлуке претворио у појбеду која их води у полуфинале.

У полуфиналу Денвер ће играти против Минесоте која је надиграла Финикс сансе и са 4:0 у побједама прва се пласирала у полуфинале Западне конференције.

Извор: РТРС

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.