RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Јокић постигао 42 поена у побједи Денвера, добра партија Вукчевића

Кошаркаши Денвера побиједили су прошле ноћи на свом терену екипу Сан Антонија са 110:105, уз још једну сјајну партију центра Николе Јокића.

Двоструки МВП НБА лиге је постигао 42 поена и уписао 16 скокова и шест асистенција и тако надмашио фаворита за рукија сезоне Виктора Вембањаму на другој страни. Вембањама је меч завршио са 23 поена, 15 скокова, осам асистенција и чак девет блокада.

Три Јокићева коша су стигла послије закуцавања, што је ријеткост у његовој игри, али, како је рекао, то је морао да уради управо због Вембањаме.

“Имао је око 600 блокада вечерас, али ми смо побиједили”, рекао је Јокић након што је Денвер поново прескочио Оклахому и вратио се на прво мјесто Западне конференције.

Јокића је најбоље пратио Арон Гордон са 23 поена, док је Мајкл Портер додао 15. У редовима Сан Антонија су седморица играча имала двоцифрен учинак, а најефикаснији је био Малаки Бренам са 24 поена.

Денвер сада има 53 побједе и 23 пораза и први је на Западу, испред Оклахоме и Минесоте са скором 52/23.

Индијана је прошле ноћи учинила услугу Денверу и славила против Оклахоме са 109:105, уз 24 поена џоела Ембида који се вратио на терен послије операције колена, док је Минесота побиједила Хјустон са 113:106.

Кошаркаши Мајамија су на свом паркету славили против њујорка са 109:99. Мајами је седми на Истоку са скором 42/33 и приближио се мјесту у плеј-офу, док је Њујорк четврти са 44 побједе и 31 поразом.

Тери Розије је предводио Мајами са 34 поена, Џими Батлер постигао 17, а Бем Адебајо 15 поена.

У тиму Њујорка најбољи је био Донте Дивинћенцо који је убацио 31 поен.

Вашингтон је као домаћин славио против Милвокија са 117:113, уз најбољу партију Тристана Вукчевића откако се из Партизана преселио у редове Визардса.

Вукчевић је уписао 14 поена, седам скокова и три асистенције за 31 минут проведен у игри. његов претходни рекорд износио је шест поена.

Најефикаснији у побједничком тиму били су Кори Кисперт са 27 и Дени Авдија са 24 поена, док Баксима није био довољан ни трипл-дабл Јаниса Адетокунба са 35 поена, 15 скокова и десет асистенција.

Лос Анђелес Лејкерси су у гостима били бољи од Торонта са 128:111 и тако уписали и седму побједу у посљедних осам утакмица.

Лејкерсе су до тријумфа предводили Дианђело Расел са 25, Леброн Џејмс са 23 и Ентони Дејвис са 21 поеном и 12 скокова. Ар Џеј Берет је постигао 28, а Имануел Квикли је додао 20 за тим Дарка Рајаковића који су везао чак 17 пораз у низу.

Голден стејт је на свом терену био бољи од Даласа са 104:100.

Шесторица играча Вориорса су имала двоцифрен учинак, а предводио их је Ендру Вигинс са 23 поена. На другој страни истакао се Лука Дончић, али његових 30 поена, 12 скокова и 11 асистенција, односно 20. трипл-дабл у сезони није био довољан за тријумф Даласа.

Сакраменто је побиједио Лос Анђелес Клипесе са 109:95, уз 22 поена, 20 скокова и девет асистенција Домантаса Сабониса, док је Кливленд био бољи од Јуте са 129:113.

Извор: БХРТ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.