RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Još jedna pobjeda košarkašica KK “Lavovi” ove sezone

Foto: KK "Lavovi"

Košarkašice KK Lavovi Brčko proteklog vikenda, tačnije u nedelju 31. marta odigrale su utakmicu protiv ekipe ŽKK “Kozara” iz Gradiške, u okviru dvadesetprvog kola Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkašice i upisale još jednu sigurnu i ubjedljivu prvenstvenu pobjedu, ukupno 18. ove sezone. 

KOZARA GRADIŠKA 52

LAVOVI BRČKO 73

18:17, 10:14, 09:25, 15:17

 Već ranije su brčanske košarkaškice osigurale drugo mjesto na kraju ligaškog dijela takmičenja, dok su domaće košarkašice do ovog kola bile u borbi za opstanak u društvu najboljih bosanskohercegovačkih klubova i naredne sezone. Motivisanost protivnika i dosta grešaka ekipe iz Brčkog rezultirali su minimalnom prednošću domaćih košarkašica na kraju prve četvrtine u maloj dvorani Arene Gradiška, da bi već u drugom periodu igre izabranice trenera Bližnjakovića konsolidovale redove, uvele utakmicu u željeni ritam, što je i dovelo do rezultatskog preokreta do odlaska na veliku pauzu (28:31). Treća četvrtina je protekla u potpunoj dominaciji  Lavica koje ovaj period igre dobijaju sa 16 poena razlike, a u istom ritmu nastavile su i u posljednjem periodu, kada i dolaze do najveće prednosti od 26 poena razlike (44:70) na nepuna četiri minuta do kraja meča. Do kraja susreta domaće košarkašice koriste priliku da smanje rezultatski zaostatak za konačnih 52:73.

Još jednu fantastičnu utakmicu odigrala je reprezentativka Venecuele Estefani Fajardo sa novim dabl-dabl učinkom od 33 poena, 10 skokova, 5 asistencija i 2 ukradene lopte za nevjerovatan indeks korisnosti od 42! Sjajnu utakmicu odigrala je i mlada Sara Đokić koja je bila nadomak novog dabl – dabl učinka ali i pored izostanka istog, njen učinak u svim statističkim kolonama pokazuju sjajan kvalitet koji posjeduje. Protiv Kozare je upisala 8 poena, 10 skokova, 7 asistencija i 3 ukradene lopte za ukupan indeks korisnosti 19.

Po 9 poena u Gradišci postigle su kapiten Iva Karišik (4 skoka i 2 asistencije), te Yarelli Padila (7 skokova, 2 asistencije i 3 akradene lopte). Veliki doprinos novoj prvenstvenoj pobjedi dale su i ostale košarkašice na koje je trener Bližnjaković računao protiv Kozare: Anđela Bekić 3, Valentina Došić 2, Tamara Šarenac 5, Adna Merdanović 2, Jelena Lazarević 2 i Isidora Vidović.

Posljednju utakmicu ligaškog dijela takmičenja, košarkašice Lavova igraju u utorak, 9. aprila, kada će na domaćem terenu u dvorani Tehničke škole u Brčkom sa početkom u 20 časova dočekati ekipu Jedinstva iz Tuzle. Nakon toga slijedi dvonedeljna pauza, tačnije do 24. aprila, kada je na rasporedu prva utakmica polufinalne serije play-offa za prvaka Bosne i Hercegovine. Lavice će ime protivnika saznati nakon četvrtfinalnog duela u kome se sastaju trećeplasirana i šestoplasirana ekipa na kraju ligaškog dijela takmičenja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.