RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Jovana i Sara osvjetlale obraz brčanske odbojke u reprezentaciji BiH

Ženska odbojkaška reprezentacija BiH imala je pripremni period i ritam od šest odigranih utakmica u kvalifikacijama za plasman na EURO VOLLEY 2023. Na poziv trenera Stevana Ljubičića od pozvanih odazvale su se iz ŽOK Bimal-Jedinstvo Brčko Jovana Biberdžić i Sara Glibić. Jovana i Sara su potvrdile povjerenje trenera i svoje igračke kvalitete, a time osvjetlale obraz brčanske odbojke i svog kluba koji je dominantan u BiH ženskoj odbojci.

Kvalifikacije su počele u Sarajevu izgubljenom utakmicom od Grčke 0 : 3. Ovo nije obeshrabrilo ekipu, jer su preostale sve reprezentacije pobijedile a posebno je blistava bila ona u Grčkoj kada su uzvratile istom mjerom i pobijedili 0 : 3 grkinje, a na spisku su bile po dvije pobjede sa Švajcarskom i Norveškom. Izborile su plasman za EURO VOLLEY 2023. Po povratku u Brčko su se priključile ekipi na pripremama pod vodstvom trenerice Radmile Marković.

U razgovoru su nam izjavile: JOVANA BIBERDŽIĆ: „Veliki uspjeh je iza nas, drugi put plasman na Europsko prvenstvo ulazi u anale BiH ženske odbojke. Biti dio takvog tima zaista je nešto veliko. Samo se možemo sjećati teškog dijela priprema i samih utakmica. Osim prvog poraza nanizale smo za redom pobjede i plasirale se na EURO, očekujem da ću biti dio tima na toj velikoj smotri ženske odbojke“.

SARA GLIBIĆ: „Ranije sam igrala za mlađe selekcije reprezentacije BiH gdje smo imali zapažene rezultate. Ovo mi je bilo prvi put da igram za seniorsku reprezentaciju. Čast mi je bila što sam pozvana. Dobro su me primile iskusnije odbojkašice pa sam se dobro uklopila u ekipu. To je za mene bilo veliko iskustvo. Cijenim da su nam pobjede protiv Švicarske, a pogotovo Grčke otvorile put do EURO VOLLEY 2023“.

Tekst i slika: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.