RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Jovanu Saviću još jedan mandat predsjednika Fudbalskog saveza Brčko distrikta

Radno i svečano je bilo u prostorijama mjesne zajednice Donji Brezik. Delegati Skupštine Fudbalskog saveza Brčko distrikta BiH su u jednom danu održali redovnu Izvještajnu i Izbornu Skupštinu. Redovnoj Skupštini je predsjedavao gospodin Jovan Savić, predsjednik. Delegati su analizirali izvještaje i usvojili ih poslije rasprave. Pristupilo se radu Izborne Skupštine  koju je otvorio i biranim riječima pozdravio delegate i goste gospodin Miodrag Zeljić, najstariji član Skupštine. Skupština broji 31 člana koji su usvojili predloženi Dnevni red. Za izbor predsjednika bio je jedinstven prijedlog da to bude Jovan Savić.

Ovaj prijedlog je jednoglasno prihvaćen. Aplauzom je nagrađen ovaj izbor za predsjednika. Izabrani su za zamjenike predsjednika Miodrag Zeljić i Čedo Rikanović, koji su i članovi Izvršnog odbora kao i: Svetislav Lazić, Goran Tadić, Boro Tošić, Radojica Božić, Lazo Aleksić, Jovan Nikolić, Saša Andrijašević, Marko Gajić i Zdravko Vujić, zamjenski član. Kandidati za Skupštinu Nogometnog/ Fudbalskog saveza BiH su članovi Jovan Savić i Miodrag Zeljić, a kandidat za Izvršni odbor Nogometnog/ Fudbalskog saveza  BiH je Vojislav Vuković, kandidati za Skupštinu Fudbalskog saveza Republike Srpske su: Jovan Savić i Čedo Rikanović za članove, a zamjenski članovi su Boro Tošić i Goran Tadić, kandidat za Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske je Dalibor Šarenac, za članove i zamjenskim članovima Skupštine FS Područja SMB Bijeljina su: Miodrag Zeljić, Dalibor Šarenac, Boro Tošić, Dragan Jovičić, Predrag Rončević i Vojislav Vuković, a zamjenski članovi su: Zdravko Vujić, Jovica Pudić i Jovan Nikolić. Kandidati za pravna tijela FS SMB Bijeljina su: Darko Lazić, za disciplinsku, a Slaviša Čurtuma za tužilac.

 Tekst i slike Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.