RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Juniorke donijele devetu titulu prvaka BiH u Brčko

Juniorke ŽOK Bimal Jedinstva iz Brčkog obranile su titulu prvaka BiH iz prošle sezone i u svoj grad Brčko donijeli i devetu titulu juniorskog prvaka BiH. Bile su suverene i nepogrešive na putu do prvog mjesta na Finalnom turniru prvenstva juniorki Odbojkaškog saveza BiH u sezoni 2018/19. održanog u toku dva dana igranja u Bileći. ŽOK Bimal-Jedinstvo je u finalnoj utakmici turnira bilo uspješnije od domaćeg Hercegovca sa 3:0 po setovima 25:17, 25:15 i 25:15.

Dva sarajevska kluba su se borila za treće mjesto i brončana odličja. OK Novi Grad je pobijedio OK Centar ORT sa 3:1 (25:23, 25:22, 23:25, 25.15)

Za najbolju igračicu turnira proglašena je Duška Kenjalo, odbojkašica Bimal Jedinstva Brčko. Finalni turnir juniorki za sezonu 2018./2019. se igrao u dvorani Tijana Bošković u Bileći. Rezultati polufinala: OK Hercegovac Bileća – OK Centar ORT Sarajevo 3 : 0, te ŽOK Bimal-Jedinstvo Brčko – OK Novi Grad Sarajevo 3 : 0.

Tekst: Stjepan Bogutovac

Foto: ŽOK Bimal Jedistvo Brčko

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Odbojkašice Bimal-Jedinstva danas u Tuzli

Radio Brčko

Из два дербија – двије јесење титуле

Radio Brčko

Brčanske princeze i pored dobre igre izgubile od Bjeloruskinja

Radio Brčko