RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Juniorke KK Lavovi Brčko odbranile titulu šampiona Republike Srpske

Ženska juniorska selekcija KK “Lavovi” Brčko odbranila je titulu šampiona Republike Srpske.

Nakon osvojene titule šampiona Republike Srpske u sezoni 2021-2022. juniorke Košarkaškog kluba Lavovi iz Brčkog isti uspjeh ponovile su u sezoni 2022-2023. Drugu godinu zaredom mlade košarkašice Lavova pokazale su da im u ovom uzrastu nema premca na prostorima Republike Srpske okončavši i ovogodišnju prvenstvenu trku bez poraza.

Na finalnom turniru Prvenstva Republike Srpske koji je prethodnog vikenda održan u banjalučkoj sportskoj dvorani „Obilićevo“ Lavice su u polufinalnom susretu savladale domaću ekipu Mladi Krajišnik rezultatom 75:48, dok su u velikom finalu bile uspješnije od još jednog banjalučkog sastava,ekipe Orlova rezultatom 67:63.

nor

Nakon završetka finalne utakmice pehar i zlatne medalje košarkašicama Lavova uručio je komesar takmičenja Košarkaškog saveza Republike Srpske Siniša Jakovljević.

nor

Milica Đokić, Jelena Lazarević, Tamara Šarenac, Valentina Došić, Sara Đokić, Anđela Bekić, Ana Đokić, Ajla Redžović, Ksenia Vukić, Jelena Đurić i Andrea Miranović, predvođene trenerskim dvojcem Aleksandar Bližnjaković i Sanjin Vidović, ekipa je koja je osvojila titulu juniorskog šampiona Republike Srpske za sezonu 2022-2023, još jednom dokazavši da se radi o vanserijskoj generaciji koja odlične nastupa bilježi u i seniorskoj selekciji KK Lavovi kroz Prvenstvo Bosne i Hercegovine i WABA ligu!

Za najkorisnijeg igrača Finalnog turnira (MVP) izabrana je Milica Đokić, a pored toga kapiten Lavova osvojila je još jedno pojedinačno priznanje. Pored nagrade za MVP-a, Milica Đokić je bila i najbolji strelac turnira sa ukupno 54 postugnutih poena u dvije utakmice!

Osvajanjem titule šampiona Republike Srpske, juniorke KK Lavovi ostvarile su i plasman na polufinalni turnir Prvenstva Bosne i Hercegovine, i imaće priliku da brane i titulu šampiona Bosne i Hercegovine osvojenu prethodne sezone.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.