RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Juniorski reprezentativci BiH u brzom klizanju imali odličan nastup na takmičenju u Budimpešti

Juniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track) Ermin Raščić i Nedim Muzaferović, nastupili su na medunarodnom takmičenju “Santa Claus cup” koje je održano 9. i 10. decembra u Budimpešti.

U konkurenciji 100 takmičara iz devet zemalja, bh. reprezentativci imali su odličan nastup. Ermin Raščić je u kategoriji Juniori A zauzeo 8. mjesto, a Nedim Muzaferović u kategoriji Juniori B bio je 16, saopćeno je iz Klizačkog saveza BiH.

Ermin Raščić, u disciplini 500 m, isklizao je vrijeme 47,5 s, kojim je ostvario zadanu normu definisanu pravilima Medunarodne klizačke unije (ISU) i Pravilnikom Saveza klizačkih sportova BiH i obezbijedio nastup na Juniorskom svjetskom prvenstvu, koje će biti održano od 27. do 29. januara u Dresdenu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.