Sport

KBS Lokomotiva prva sa 39 medalja

U organizaciji kluba borilačkih sportova “Lokomotiva” Brčko distrikt i sportskog društva “Pobjednik” Brčko distrikt BiH, u dvorani Tehničke škole uspješno je održan “2. Memorijal Nešat Ramadani” u borilačkim vještinama kao i  11. Otvoreno prvenstvo Brčko distrikta BiH u karateu. Turnir je održan pod pokroviteljstvom Vlada Brčko distrikta BiH. Održan je u povodu obilježavanja 20 godišnjice Brčko distrikta BiH. Na turniru je nastupilo deset klubova sa 150 takmičara. Natjecalo se na dva borilišta ( kate i borbe, ekipno i pojedinačno ).

U generalnom plasmanu klubova najuspješniji klub na turniru je Klub borilačkih sportova “Lokomotiva” Brčko distrikt BiH sa osvojenih trideset i devet medalja, od kojih sedamnaest zlatnih, šesnaest srebrenih i šest brončanih. Drugo mjesto osvojili su članovi Kluba borilačkih sportova “Modriča” iz Modriče sa osvojenih petnaest medalja, od kojih šest zlatnih medalja, četiri srebrene i pet brončanih. Treće mjesto osvojio je Karate klub “Kima” Derventa sa osvojenih šest medalja, od čega tri zlatne, dvije srebrene meda i jedna brončana.

Najuspješniji natjecatelj bio je Luka Jovanović iz Karate kluba “Šampion” Modriča.

Najuspješnija natjecateljka je Duška Šipka Karate klub “Drvar” iz Drvara.

Riječi zahvale u ime organizatora uputio je Mehmedalija Brkić, predsjednik klubovima sudionicima i natjecateljima i roditeljima s obzirom na epidemiološke situacije.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
Close