RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Kjokušin karate BiH izlazi već na međunarodnu scenu

Svjetislav Mitrović i Dejan Simić, članovi Kjokušin karate klubova „Ronin“ Lončari i „Ipon“ Pelagićevo, osvojili su bronzane medalje na Međunarodnom turniru u kjokušin karateu u Mađarskoj.Bio je to kup otvorenog tipa koji je okupio 500 takmičara iz desetak zemalja Evrope na koji je iz pomenutih klubova išlo 7 takmičara a vodio ih je Stojan Lukić, crni pojas treći DAN i dai-či-han za BiH,dakle predstavnik naše zemlje s pravom razvitka kjokušin karatea u BiH. Kjokušin budokai organizacija Evrope realizuje nekoliko turnira u kjokušin karateru koje možemo smatrati svojevrsnom ligom kontaktnog karatea pa ćemo tako već do kraja godine,u novembru mjesecu, vidjeti i u našim dvoranama šta je to kjokušin karate.(Ko će biti realizator-organizator i u kojim dvoranama BiH,bićete obaviješteni na ovoj stranici).Majstor Lukić priprema svoje takmičare,kojima će se pridružiti i članovi Kluba „Grčica“iz Brčkog, za naredni turnir koji će se održati u Hrvatskoj 7.marta u Samoboru. Mađarska je domaćin ponovo u oktobru a BiH, dakle u novembru.

Naravno, puleni majstora Lukića planiraju nastup i u Beogradu aprila mjeseca ove godine a istovremeno se očijuka sa nastupom na Svjetskom prvenstvu u kontaktnom karateu kojemu će biti domaćin Mađarska u maju mjesecu.- Zavisi hoćemo li imati finansijska sredstva”,-rekao je Lukić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Karate seminar za sudije i trenere

Admir Kadrić