RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

KK “Lavovi” Brčko ima 100 mladih registriranih mladih košarkaša

Košarkaški klub „Lavovi“ Brčko nastupa sa po tri ženske i muške ekipe u Regionalnim ligama Semberije, Košarkaškog saveza Republike Srpske u konkurenciji pred pionira, pionira i kadeta. I ove mlade ekipe je globalna pandemija korona virusa prekinula u prvenstvu. Tako su zatečene i završile prvenstvo sa postojećim plasmanima kojim su u klubu zadovoljni, jer su se našli na pozicijama – plasmanu za finalne turnire za prvake KS RS i KS BiH. Pretpostavlja se da se ovi turniri neće odigrati. Pored 100 mladih registriranih košarkašica i košarkaša u klubu djeluje škola basketa za one od šest do 16 godina.

“Naši mladi ljubitelji košarke uče, vježbaju i treniraju u dvoran II Osnovne škole Novo Brčko, Grčica i Ilićka. Pozivamo sve koji vole ovu magičnu igru pod obručima da dođu i okušaju se u KK „Lavovi“. Sa njima rade provjereni stručni treneri: glavni trener, sportski direktor i koordinator mlađih selekcija u klubu je Aleksandar Božnjaković, Dragoljub Maksić, Tanja Blažnjaković i Ivan Ivanović“, istaknuo je Boško Vukadinović, predsjednik kluba.

On je posebno naglasio da su iz ovog kluba u Italiju na školovanje i usavršavanje u košarkaškoj karijeri otišli: Marko Šešlija, Safet Opalić i Bojan Karać. Iz ženske ekipe „ Lavovi“ Milka Đokić je pozvana na pripreme u kadetsku reprezentaciju Srbije koja će nastupiti na Europskom prvenstvu 2021. godine.

Tekst i slike Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.