RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

KMF Brčko Zdravlje od očaja do sjaja i pobjede 7 : 2

U dvorani Ekonomske škole u Brčkom je KMF Brčko Zdravlje bio je domaćin vodećoj ekipi lige KMF Young Boys iz Zvornika koja je kako kažu u tom klubu, osigurala kvalifikacije za viši rang. Gosti su bili favoriti i bili uvjereni da će i u Brčkom potvrditi svoju vrijednost. No, planovi su izmaknuli kontroli pred razigranim i nadahnutim inspiracijom da se mogu revanširati za poraze koje su doživjeli od Young Boysa u kupu i prvenstvu. Lepršavom igrom su ostvarili želju svog kapetana i sigurnog čuvara mreže Seada Bećirevića koji je osim kreiranja igre svoje ekipe sa svog gola postigao pogodak u 31. minuti za 5 : 2. Ostale golove su postigli: het trick Emir Agić u 11,16. i 20, prava serija, zatim Mirnes Mujkanović u 29., Asmir Đogić i Amar Memišević u 39 za konačnih 7 : 2. Za goste su poraz ublažili Radovan Vasić u 28. za 3 : 1 i Novica Marković u 29.

Trener ekipe iz Zvornika Boško Lazić kaže: „Došli smo kao favoriti izgubili 7 : 2. Čestitam domaćinu na pobijedi. Mi se okrećemo slijedećoj gdje imamo priliku da ovjerimo titulu prvaka. Podbacili smo u Brčkom i sramota je da prvoplasirana ekipa  izgubi ovim rezultatom. Pobijedili smo Brčake u prvenstvu i KUP-u sada su nam vratili za dva njihova poraza“.

Kapetan „Brčko Zdravlja“ Sead Bećirović: „Mi igramo od sjaja do očaja. Ovo je bila naša igra i utakmica okrunjena pobjedom. Imali smo voljni moment i rezultat je došao na svoje. Igra svakog našeg igrača zaslužuje pohvale“.

Mlada i poletna ekipa Kluba malog fudbala Brčko Zdravlje je napravila podvig na utakmici 12. kola Druge Futsal lige Republike Srpske u igri sa KMF Young Boysom iz Zvornika pobjedom 7 : 2. Slijedeću utakmicu Brčaci igraju u Premijer futsal ligi BiH juniora u istoj dvorani Ekonomske škole u Brčkom sa Radnikom iz Bijeljine u subotu od 15 sati.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.