RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

KMF “Brčko Zdravlje” zbog korona virusa nije dočekao revanš sa banjalučkim “Policajcem”

Klub malog fudbala BRČKO ZDRAVLJE igra Prvu futsal ligu – Fudbalskog saveza Republike Srpske. Liga broji osam klubova. Do završetka prvenstvene sezone ostala su dva kola. Zbog globalne pandemije korona virusa već 73 dana nisu igrane utakmice u ovoj ligi kao i u drugim. Predstavljajući klub je objasnio zašto ovo ime kluba:

„Klub je osnovan 2007. godine od strane grupe zaljubljenika u ovaj sport. Izabrali smo naziv našeg grada jer smo željeli da pokažemo da se u Brčkom igra odličan futsal i da promovišemo naš grad u što boljem svjetlu. Obzirom da smo dugo i prije osnivanja kluba, nastupali na mnogobrojnim turnirima u zemlji i regionu, odlučili smo da se na neki način odužimo gospodinu Radoslavu Subotiću te kompaniji Zdravlje Farm koji su nam pomagali u tom periodu i zato smo odabrali nastavak Zdravlje, a ujedno smo se vodili i težnjom da kroz rad mlađih selekcija pokažemo koliko je bitno i zdravo da se djeca bave sportom“, rekao je Zdravko Vujić, direktor kluba.

Klub djeluje 13 godina i već je u prvoj godini došao do četvrtfinala prvenstva FSRS. Slijedi prepoznatljiv rad u sportskom i organizacijskom smislu. Postaju prvaci u omladinskoj selekciji, prvaci 2. lige RS, plasiraju se u Premijer futsal ligu BiH i osvajaju KUP RS. Kupili su kombi vozilo za prijevoz igrača. U KUP-u BiH su došli do četvrtfinala. U ovoj sezoni izborili su plasman među 32 ekipe FSRS. Klub posluje na drugarskoj osnovi. Odluke donose svi koji su u klubu. U klub zbog njegove reputacije rado dolaze igrači. Nedavno je donijeta Odluka Izvršnog odbora FSRS o prekidu u svim ligama. Prvenstvo je definitivno završeno. Brčko Zdravlje je zauzelo 3. mjesto sa 3 boda manje od druge ekipe. U klubu su zadovolji plasmanom. Mišljenja su da je Odluka o prekidu dobra. Ekipa Policajca iz Banja Luke je prvak lige. Kod Brčaka ostaje žal za posljednjim kolom kada su željeli dočekati šampionsku ekipe Policajca u dvorani Ekonomske škole. Ovo iz razloga što su u Banja Luci doživjeli najteži poraz do sada 9 : 1 pa se neće revanširati. No, nadati se susretu neke druge sezone kada Brčaci izbore mjesto u Premijer ligi futsala BiH gdje sada odlazi Policajac.

Tekst i slike Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.