RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiHSport

Košarkaši BiH danas protiv Francuske imaju prvu “meč loptu” za osminu finala Eurobasketa

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u Kelnu (14:30) protiv selekcije Francuske igra četvrti meč grupne faze Eurobasketa i ima prvu od dvije “meč lopte” za prolazak u osminu finala takmičenja.

Nakon senzacionalne pobjede protiv Slovenije 97:93 naši košarkaši s velikom samopouzdanjem dočekuju duel sa olimpijskim vicešampionom kojeg smo prije samo desetak dana srušili u Skenderiji u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, te novom eventualnom pobjedom osigurali bi prolazak dalje.Francuzi će sigurno željeti revanš za neočkivan poraz u Sarajevu, a najveća opasnost nam prijeti od NBA zvijezde Rudyja Goberta koji će voditi bitku pod košem s Jusufom Nurkićem.

Uz sjajnog centra Utaha, Francuzi imaju još mnogo aduta u današnjem meču. Evan Fournier je jedan od najboljih trojkaša svijeta, u ekipi su i euroligaške zvijezde Thomas Heurtel, Guerschon Yabusele, Vincent Poirie…

Naravno, postoji još nekoliko opcija, a situacija će biti daleko jasnija nakon što se danas odigraju tri utakmice pretposljednjeg kola kada ćemo imati čistu sliku kako naš tim može u osminu finala Evropskog prvenstva,.

Duel između Bosne i Hercegovine i Francuske igra se danas od 14:30 sati u Lanxess Areni u Kelnu uz direktan TV prijenos u programu Sport Kluba. Čitatelji portala Klix.ba duel će moći pratiti i u tekstualnom prijenosu na našem portalu.

Danas će se igrati i preostali susreti 3. kola u grupama A, B, C i D, a najzanimljiviji bi trebao biti okršaj iz naše grupe između Njemačke i Slovenije, dok se očekuje da Litvanci upišu laganu pobjedu protiv Mađarske.

Izvor i foto: Klix

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.