RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Košarkaši BiH večeras protiv Francuske

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u tuzlanskom Mejdanu dočekuje selekciju Francuske, u susretu drugog kola kvalifikacija za Eurobasket 2025.

Izabranici selektora Adisa Bećiragića, nakon ubjedljivog trijumfa nad Kiprom na startu kvalifikacija, s optimizmom dočekuju susret s evropskim viceprakom i vjeruju da će nošeni podrškom navijača doći do trijumfa.

Bećiragić ističe da Francuzi dolaze u jakom sastavu, s velikim brojem kvalitetnih igrača, koji mogu da riješe utakmicu i postignu veliki broj poena.

“Mi smo fizički i psihički spremni, imamo ogromnu motivaciju i želju da igramo dobro pred našom publikom. Nadamo se dobroj utakmici i, naravno, pobjedi. Znamo dobre strane našeg protivnika, ali i loše, koje ćemo pokušati da iskoristimo. Igrat ćemo onako kako prilični našem rosteru i s namjerom da vlastite prednosti izbacimo u prvi plan”, kazao je Bećiragić, dodajući da će igrati isti sastav kao i protiv Kipra.

Džanan Musa ističe da su maksimalno fokusirani na meč sa Francuzima i da će dati maksimum kako bi došli do trijumfa.

“Očekuje nas teška utakmica, ali ako sprovedemo u djelo sve što je selektor zamislio, imat ćemo šansu da ostvarimo pobjedu. Utakmica nosi jako veliki motiv za mene i sve nas, mi ćemo izaći sa stopostotnom energijom”, naglasio je igrač Real Madrida, koji će u večerašnjoj utakmici na suprotnoj strani imati dvojicu klupskih kolega, Yabuselea i Poiriera.

Susret se igra od 19 sati.

U drugom meču u grupi Hrvatska od 20 sati dočekuje selekciju Kipra.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.