RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Košarkaši Brčko distrikta pobjedili ekipu Studenta iz Tuzle

Ono što su pokazala dva kluba u 13. kolu A-1 košarkaške lige Federacije BiH ulazi u anale ne samo ova dva kluba ove lige nego i u anale sporta i košarke. Košarkaši i ekipe su u dvorani Tehničke škole mu Brčkom počeli zagrijavanje. U tom trenutku je nestalo električne energije. Dvorana je ostala u mraku kao i ovaj dio grada.

Strpljivo su igrači i publika čekali da dođe svjetlo. Propozicije za ovakve situacije nalažu da se sat vremena problem riješi. U dvorani su svi sačekali uz svjetla svojih mobilnih telefona rješenje koje je potrajalo nepuna dva sata da se počne utakmica. Domaćini su vrijeme gostima i svojoj ekipi skratili i sa hranom.

Trener brčanske momčadi Azur Hadžović ističe posebno pohvale za tuzlansku ekipu Studenta koji su zajedno sa domaćinom izašli na parket i odigrali utakmicu, jer je poslije mraka u dvorani došlo svjetlo. Obije ekipe su pokazale sportski duh i utakmicu odigrale na zadovoljstvo strpljive domaće publike koja ih je nagradila aplauzom, a pogotovu domaću koja im je donijela i pobjedu i ako su studenti drugoplasirani na tablici A-1 lige grupe sjever. Brčko je pobijedilo 76 : 70.

„Zahvalan sam ekipi Studenta koja se pokazala kao prva sportska ekipa pokazala pravu lekciju svim ekipama fer plej ponašanja i u ovakvim situacijama koja se odigrala kod nas. Studenti su moralni pobjednici utakmice. HVALA IM”, rekao je trener Brčaka Azur Hadžović.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.