RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Košarkašice „Brčanke“ počele pripreme za juriš u plej off

Ženski košarkaški klub „Brčanka“ je okupio prvi tim koji će se i u ovoj sezoni takmičiti u elitnom društvu ženske košarke BiH. Prvu prozivku obavila je mlada profesorica Edvina Lević a odazvalo joj se 16 prvotimki među kojima je i ove sezone Nataša Kajtaz, kao pojačanje na poziciji plej mejkera. Iz ekipe su otišle Ceca Ilić,Danira Musić i Milica Džombeta. Na poziciju beka-šutera dovedena je reprezentativka Maja Simela. Kapitensku traku u ekipi „Brčanke“ nosiće i ove godine Ivana Đorđević, takođe mlada profesorica koja istovremeno radi sa mlađim kategorijama ali i sa košarkašicama drugog ženskog košarkaškog kluba „Spars“ Brčko,koji se takmiči u A-1 ligi BiH.

– Možda nismo naoružani iskustvom ali mladošću sigurno jesmo i to će nam ove sezone biti osnovna snaga,-rekla je za Radio Brčko,trener Edvina Lević.

– „Sparse“ smo osnovali prije nekoliko mjeseci.Tu okupljamo sve košarkašice angažovane sa strane. Već se takmiče u A-1 ligi BiH i drugo su mjesto,-pojašnjava Ivana Đorđević, pozivajući publiku da u petak,03.oktobra od 16 časova dođe na utakmicu „Sparsi“: „Inpuls“ Sarajevo.

– Naši ciljevi su i dalje ulazak u plej off pa i korak dalje,- smatra Nataša Kajtaz vjerujući u voljni momenat dobro podmlađenog sastava „Brčanke“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Почела Премијер лига БХ-кошаркашица

Admir Kadrić

Ženska košarka: ŽKK „Brčanka“ deveta na tablici

Radio Brčko

Košarka – Brčanke slavile protiv Bugojanki 67:40

Admir Kadrić