RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Košarkašice Džampera i Čelika na svom terenu igraju za majstorice protiv Lavova i Orlova

Foto: Arhiva

Oba zenička ženska košarkaška kluba izgubila su u srijedu navečer prve gostujuće mečeve polufinala plej-ofa za prvaka Bosne i Hercegovine, pa će se u nedjelju na svom terenu boriti za „majstoricu“ te još jedan polufinalni meč u Banjoj Luci, odnosno Brčko Distriktu.

Četvrtoplasirani Čelik, naime, poražen je u gostima kod lidera i aktuelnih prvaka, banjalučkih Orlova, s 63:95, dok su trećeplasirani Džamperi poraženi kod, iz regularnog dijela drugoplasiranih Lavova u Brčko Distriktu, s 46:67. Džamper će u 17.30 sati u nedjelju u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“ igrati drugi meč protiv Lavova, dok će Čelik u 20.00 sati na istom terenu ugostiti Orlove. Serija se igra na dvije pobjede, a prednost domaćeg terena i u slučaju “majstorice” imat će Orlovi i Lavovi.

“Jedna je uspješna sezona iza nas. Što se tiče tog dijela, mi smo prezadovoljni. Što se tiče utakmice u Brčkom, igrali smo jako dobro poluvrijeme, ali smo ušli loše u drugo poluvrijeme. Izgubili smo, ali ne žalimo previše. Vjerujem u svoj tim, da ćemo izaći na teren i dati svoj maksimum te da možemo izaći kao pobjednici”, kazao je na današnjoj pres-konferenciji trener Džampera Eldar Durmić.

On se žalio na ritam srijeda-subota te činjenicu da su dvije prvoplasirane ekipe odmarale dvije sedmice, dok će, primjerice, Čelik u „10 dana odigrati pet utakmica“. Stanje u ekipi je povoljno te nemaju povreda.

Ponajbolja igračica Džampera Amna Kahrić nije se željela puno osvrtati na prvi meč u Brčkom, gdje su na poluvremenu gubile sa samo dva poena razlike (25:27), ali u nedjelju se nada pobjedi i povratku u Brčko.

“Nikada se ne zna, možda i njima ne odgovara ovakav ritam. Mi smo se već navikli, pa se nikada ne zna šta će biti u trećoj utakmici”,  kazala je Kahrić.

Foto: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.