RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Košarkašice KK Lavovi zlatne na Sportskim igrama mladih BiH u Sarajevu

Košarkašice KK Lavovi u sastavu Sara Đokić, Adna Merdanović i Anđela Bekić osvojile su prvo mjesto i zlatne medalje na Državnoj završnici Sportskih igara mladih Bosne i Hercegovine u basketu 3×3 koja je održana u Sarajevu.

Prethodna dva dana u Sarajevu je održano Finalno takmičenje Sportskih igara mladih Bosne i Hercegovne za 2023. godinu u basketu 3×3 u muškoj i ženskoj konkurenciji za igrače rođene 2007. godine i mlađe.

Nakon 2020. i 2021. godine košarkašice KK Lavovi po treći put su osvojile prvo mjesto na Državnoj završnici Sportskih igara mladih Bosne i Hercegovine. Trijumfom u Sarajevu mlade košarkašice Lavova ostvarile su pravo nastupa na Međunarodnoj završnici Sportskih igara mladih koja će narednog mjeseca biti održana u Splitu uz učešće najboljih ekipa iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Ekipa KK Lavovi u sastavu: Sara Đokić, Anđela Bekić i Adna Merdanović pokazala je da je u ovom momentu najbolja u Bosni i Hercegovini u svom godištu. Na otvaranju turnira savladana je ekipa Srebrenika rezultatom 11:2, a odmah nakon toga u drugom kolu Lavice su bile uspješnije od ekipe Guber iz Srebrenice rezultatom 6:5. U polufinalu viđena je još jedna fantastična igra brčanskih košarkašica i još jedna sigurna pobjeda, i to protiv ekipe Banovića rezultatom 13:10.

Finalni duel donio je susret protiv ekipe Okanik iz Bijeljine u kome su Lavice još jednom prikazale sav svoj kvalitet, ubjedljivo savladavši svoje protivnice rezultatom 18:6, i na izuzetno dominantan način i bez poraza osvojile prvo mjesto i zlatnu medalju na Sportskim igrama mladih Bosne i Hercegovine za 2023. godinu.

U muškom dijelu turnira sjajan uspjeh ostvarili su i košarkaški brčanskog kluba u sastvu Nikola Trivunović, Uroš Arsenić, Nikola Balorda i Sergej Krajinović.  Oni su prvog takmičarskog dana ostvarili pobjedu protiv ekipe iz All Star rezultatom 18:12, dok je ekipa Sarajeva odustala od takmičenja, što je u konačnici Lavovima donijelo plasman u veliko finale i duel protiv ekipe Rogatice.

U finalnom meču viđena je izuzetno kvalitetna igra obje ekipe ali više sreće i koncentracije u samoj završnici imali su momci iz Rogatice ostvarivši minimalnu pobjedu rezultatom 17:16, koja im je omogućila plasman na Međunarodnu završnicu Sportskih igara mladih.

Na kraju drugo mjesto i srebrne medalje za košarkaše KK Lavovi koji su i ovom prilikom pokazali da se radi o izuzeztno kvalitetnoj i talentovanoj generaciji dječaka poniklih u školi košarke KK Lavovi.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.