RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Košarkašice Lavova poražene u drugom kolu WABA lige

Košarkašice KK Lavovi Brčko juče su odigrale prvu zvaničnu utakmicu u novoj sezoni na domaćem terenu u Brčkom, i to u okviru drugog kola WABA lige protiv ekipe ŽKK “Nikšić” iz Nikšića i na kraju poražene rezultatom 50:58.

Prva utakmica Lavica u sezoni 2022-2023. na domaćem terenu donijela je duel protiv predstavnika Crne Gore, ekipe Nikšića u okviru drugog kola WABA lige, a odlukom Borda WABA lige ova utakmica odigrana je bez prisustva publike.

Izjednačena igra tokom prvog polvremena u kome se više pažnje posvećivalo odbranama, a iz takve igre došao je i mali broj postignutih poena nakon 20 minuta igre (25:24). Mini serija na startu drugog poluvremena donio je košarkašicama Lavova i najveću prednost na ovom meču (30:26), ali rezultatski preokret gošći dolazi vrlo brzo prije svega zahvaljujći preciznim šutevima van linije za tri poena i prednost na kraju treće četvrtine iznosila je osam poena (37:45).

Tokom posljedje četvrtine izjednačena igra na obe strane u kojoj Nikšićanke dolaze i do najveće rezultatske prednosti na ovom meču (46:58), ali do kraja susreta sa četiri postignuta poena Sare Savić Lavice uspjavaju doći do jednocifrenog rezultatskog zaostatka.

LAVOVI 50

NIKŠIĆ 58

(14:14, 11:10, 12:21, 13:13)

“U prvom poluvremenu je bio očigledan napredak u igri i energetski smo dosta bolje izgledali nego u prethodnoj utakmici u Novom Sadu, ali to nije bilo dovoljno da danas dođemo do pobjede jer tokom drugog poluvremena smo imali osjetan pad. Promašili smo veliki broj otvorenih šuteva, a to je ono što nas je najviše mučilo i na prethodnih nekoliko mečeva. Za razliku od nas protivnici su pogodili sve bitne šuteve i to je napravilo razliku i prelomilo meč u njihovu korist.” istakao je trener Aleksandar Bližnjaković nakon meča protiv ekipe Nikšića.

Najefikasnija košarkašica u našoj ekipi bila je Mirela Halilović sa 15 postignutih poena uz to je dodala i 5 skokova, a još su nastupile: Milica Đokić 6 p, 4 sk, 2 as, Anđela Bekić, Valentina Došić 2 p, 3sk, 3 as, Tamara Šarenac, Ivana Rokvić, Nataša Savić 5 p, 2 as, Iva Karišik 4 p, 5 sk, 2 as, Ines Babić 7 p, 6 sk, 6 uk, Jelena Lazarević 5 p, 8 sk , Sara Savić 6 p, 3 sk, Ajla Redžović.

Čestitke košarkašicama Nikšića na fer i korektnoj igri i više nego zasluženoj pobjedi!

Na kraju, ostaje veliki žal zbog činjenice što je prva međunarodna klupska košarkaška utakmica u Brčkom odigrana bez prisustva publike. Košarakški klub Lavovi Brčko uz ogromnu podršku Vlade Brčko distrikta BiH i Skupštine Brčko distrikta BiH radi na konstantnom poboljšanju uslova za bavljenjem košarkom i popularizacijom iste kod djece i mladih. S tim u vezi u toku su radovi na renoviranju sportske dvorane Tehničke škole u Brčkom, koja će dobiti jedan novi izgled prije svega što se tiče samog enterijera (renoviranje svlačionica, ugradnja novog semafora, zamjena postojeće sa novom led rasvjetom, nove košarkaške konstrukcije itd.). Takođe, u saradnji sa Policijom Brčko distrikta BiH KK Lavovi Brčko osigurava svim gostima koji dolaze u Brčko da se osjećaju maksimalno bezbjedno i sigurno i da iz našeg grada ponesu najljepše moguće uspomene. Košarakški klub Lavovi Brčko poziva i sve ostale ekipe, učesnike košarkaških događaja u Brčkom, da daju svoj doprinos i van košarkaškog terena na dodatnoj popularizaciji ženske košarke i košarke uopšte, što nije bio slučaj u prethodna dva dana! 

Naredni meč košarkašice Lavova odigraće u srijedu, 26. oktobra, u okviru trećeg kola WABA lige protiv ekipe Orlova na gostujućem parketu u Banja Luci.

Foto: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.