RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Кошаркаши БиХ побиједили Мађарску и остали у игри за пласман на СП

 

Сениорска кошаркашка репрезентација Босне и Херцеговине остварила је изузетно важну побједу у квалификацијама за Свјетско првенство, савладавши директног конкурента – селекцију Мађарске, резултатом 83:78.

Повредама десеткована селекција БиХ дошла је до важне побједе ношена великом борбеношћу свих бх. репрезентативаца на оба краја терена.

Утакмицу у Скендерији кошаркаши БиХ одлично су отворили и на крају првог периода игре имали су пет поена предности. У првој четвртини бх. тим нападачки су предводили Гегић, Лазић и Камењаш, али потребно је нагласити да је цијела екипа играла добру одбрану што је бх. тиму донијело неколико лаганих поена.

Друга четвртина поново је донијела добру игру домаће селекције у одбрани. У нападу су се расположеним играчима прикључили Пенава и Чампара, чији поени почетком овог периода игре одржавају предност селекције БиХ.

Велика борба у овом мечу вођена је и испод кошева, гдје су се посебно истакнули Камањеш и Сејфић. До краја полувремена Мађари су ушли у серију грешака коју су бх. кошаркаши знали искориситити брзим контранападима за одлазак на 14 поена разлике.

Селекција БиХ добила је другу четвртину с девет поена разлике.

Почетак другог полувремена донио је доста грешака с обје стране. Прве поена за БиХ доноси Лазић, с друге стране узвратио је Војвода, а потом за великих 17 поена предности селекције БиХ са линије за три поена погодио је Врабац.

Услиједила је серија грешака бх. кошаркаша и поена гостујуће селекције, која након тројке Бенке средином треће четвртине прилазе на само осам поена заостатка. Већ у сљедећем нападу Голоман погађа тројку уз фаул и Мађарска прилази на четири поена.

Црни низ бх. репрезентације прекинуо је Камењаш поенима уз фаул, а Мађарска након тога с пет везаних поена Војводе и двојком перла долази крајем треће четвртине долази до водства резултатом 64:62.

Посљедња дионица утакмице започекла је одлично за БиХ – закуцавањима Врабца и Гегића који доносе четири поена изабраницима Адиса Бећирагића. Мађари су одржавали прикључак поенима Хопкинса и Варадија, док с друге стране битне поене за БиХ постиже Чампара, а потом тројку за седам поена предности погађа Камењаш.

Нешто више од минута до краја утакмице Бенке је погодио тројку која је вратила Мађарску на три поена разлике. Амар Гегић у сљедећем нападу постиже изузетно битне поене за БиХ. Имао је и додатно слободно бацање које је промашио, међутим Лазић скаче у нападу, а потом и Камењаш који је поентирао након промашаја Чампаре.

Мађарска је поентирала преко Војводе, међутим није било времена да ураде нешто више и БиХ је уписала важну побједу за наставак квалификација за СП. Најефикаснији у репрезентацији БиХ били су Камењаш са доубле-доубле учинком од 20 поена и 14 скокова, те Лазић са 16, Гегић са 14 и Врабац са 11 поена, а код Мађарске Филиповитy са 17, Перл са 15 и Војвода са 13 поена.

Наредни меч кошаркаши БиХ играју за три дана против Француске у Пау.

Французи су вечерас у гостима побиједили Литванију са 90:65 и преузели лидерску позицију на табели, док је Црна Гора у гостима славила против Чешке са 65:56 чиме је задржала треће мјесто. БиХ је тренутно на четвртој позицији са бодом заостатка за Црном Гором, која у наредном колу дочекује Литванију.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.