RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

„Kula Gradačac“ (ni)je iznenadila – igra u finalu KUPa BiH protiv „Bimal Jedinstva“

Prvi finalista ovogodišnjeg KUPa BiH za dame su odbojkašice „Bimal Jedinstva“ koje su sinoć u prvom polufinalnom meču savladale ekipu „Slobode“ iz Tuzle rezultatom 3:0. U finale se plasirala potom i ekipa „Kule Gradačac“ koja je sa 3:0 pobijedila ekipu „Gacka“. Za mnoge posmatrače bilo je to iznenađenje, međutim, Kula je u poslednjem kolu pred plej off ligaškog takičenja uspjela pobijediti Gacko 3:2 što nije pošlo za rukom nikome u prvenstvu, tako da ni ulazak Kule u finale nije potpuno iznenađenje.

Današnji finalni meč je Brčankama igra za osmi najdragocjeniji trofej pošto sedam pehara KUPa već krasi vitrine šampionskog Kluba. Gradačanke, pak, već nekoliko godina atakuju i sve čine da se domognu vrha ali uglavnom bivaju zaustavljene u samoj završnici. Šta će se danas dogoditi u 15 časova umnogome zavisi i od publike. Atmosfera koju navijači Brčanskih princeza prirede na svim važnim mečevima doprinosi sigurnijem nastupu ali i kvalitetnijoj atmosferi na meču. Trener „Bimal Jedinstva“ Smail Pezerović, vjerovatno neće imati u postavi Ajlu Paradžik, srednjeg blokera koja se povrijedila u meču protiv „Slobode“ ali je motivacija odbojkašica na visokom nivou pa će igrati i za Ajlu.

Finalni meč jedanaestog KUPa BiH za odbojkašice igra se od 15 časova pred kamerama BHTV-1. Očekuje se rekordna posjeta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Odbojkaši brčanske “Mladosti” osvojili osmi po redu KUP-BiH

Admir Kadrić

„Bimal Jedinstvo” (BiH) : RC Cannes (Francuska) 1. novembra u Brčkom

Admir Kadrić

Odbojkaši BH-šampiona počeli pripreme za narednu sezonu

Admir Kadrić