RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Kup BiH: Sarajevo dočekuje Borac, Zrinjski protiv Jedinstva

Dva uzvratna susreta četvrtfinala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine igraju se danas, a sastaju se Sarajevo – Borac i Zrinjski – Jedinstvo.

Sarajevo će na Koševu dočekati Borac u meču u kojem će se pokušati vratiti na pobjednički kolosijek nakon niza loših rezultata. Prvi susret u Banjoj Luci završen je bez golova što objema ekipama daje realne šanse da izbore plasman u polufinale.

Trener Sarajeva Simon Rožman na pres-konferenciji je kazao da je u prvenstvu praktično odlučen prvak, nakon što je Borac u prošlom kolu u Mostaru savladao Zrinjski, ali da njegova ekipa Banjalučanima može stati na put u Kupu.

“Znamo svi jedni o drugima, a jedini smo u ligi koje oni nisu dobili. Tri puta je bilo neriješeno, nadam se velikoj podršci navijača i to može biti presudno. Biće neizvjesno, neka odluči nogomet, a ne neke druge stvari. Imamo strategiju, vjerujemo u ekipu, a zbog igrača mi je žao što nismo nagrađeni rezultatom protiv Igmana”, rekao je slovenski stručnjak.

Borac je pobjedom u Mostaru nad Zrinjskim došao na korak do osvajanja naslova prvaka i sada se okreće Kupu gdje također želi doći do trofeja.

Trener Vinko Marinović poručio je kako je cilj ekipe plasman u narednu fazu takmičenja.

“Smatram da nema nekih velikih nepoznanica. Dobro znamo kako Sarajevo igra, a i oni su upoznati sa nama. Mi smo u dobroj formi, u dobrom smo ritmu. Pokazali smo to i protiv Zrinjskog. U ekipi vlada odlično raspoloženje, puni smo sampouzdanja i želimo da ostvarimo svoj cilj”, rekao je Marinović.

Branitelj naslova Zrinjski ne bi trebalo da ima težak posao da se plasira među četiri najbolje ekipe, s obzirom na to da za protivnika ima federalnog prvoligaša protiv kojeg je slavio u prvom meču u Bihaću sa 1:0.

Zrinjski se nakon “oproštaja” od naslova prvaka okreće Kupu gdje će učiniti sve da odbrani prošlogodišnji naslov i sezonu završi sa osvojenim trofejom.

Susret u Mostaru igra se od 15 sati, a u Sarajevu od 17.30.

Prvi polufinalist već je poznat, a to je Sloga iz Doboja, koja je u uzvratu četvrtfinala u utorak pobijedila Posušje sa 2:0 te s ukupnih 4:3 prošla u narednu rundu.

Posljednji meč četvrtfinala igra se u četvrtak u Mostaru gdje Velež dočekuje Široki Brijeg koji ima prednost od 2:1 iz prvog susreta.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.