RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Kup utakmice odbojkaškog saveza BiH: Prvu utakmicu pobijedili brčanski klubovi

Prva polufinalna utakmica KUP-a odbojkaša

OK „Bosna“ Sarajevo – OK „Mladost“ Brčko 0 : 3

Ova dva kluba su u prvenstvu odigrali dvije utakmice i obje je pobijedila „Mladost“. Prije polaska u Sarajevo, trener Brčaka Branko Mišić je izjavio: „Poslije nekoliko mjeseci, konačno ću imati kompletnu ekipu. Povrede su sanirane i u Sarajevo idemo sa 12 igrača. Nama je ova pobjeda neophodna kao i druga u polufinalnim utakmicama, jer želimo da se borimo u finalu“.

Po povratku i sa pobjedom trener Mišić je rekao: „Svi su igrači pružili maksimum. Prvi set je odrađen sigurno i uvjerljivo. U drugom su Sarajlije pokušale da izjednače, a treći smo sigurno priveli kraju. Ključnu ulogu je igrao Jovan Delić.

Uzvratnu utakmicu-drugu u polufinalu u dvorani Magnet brčanske Gimnazije igraju OK „Mladost“ Brčko – OK „Bosna“ Sarajevo u srijedu (17.02.2021.) sa početkom u 16 sati.

Prva polufinalna utakmica KUP-a odbojkašica   

OK „Sloboda“ Tuzla – ŽOK „Bimal-Jedinstvo“ Brčko 1 : 3

Trener „Bimal-Jedinstva“ Smail Pezerović pred polazak u Tuzlu izjavio: „Bili smo u izolaciji i nismo trenirali. Idemo odigrati prvu polufinalnu utakmicu KUP-a u Tuzlu sa slobodom. Poslije ove imamo do kraja drugog mjeseca osam utakmica. Žestok je tempo igranja u 20 dana. Čak ćemo jednu sedmicu igrati tri utakmice. Vjerujem da imamo dovoljno igračkog kadra da podnesemo taj teret. Ova pauza će imati utjecaja na ovu KUP utakmicu u smislu da to bude manjeg kvaliteta naša izvedba. Vjerujem da ćemo pobijediti, možda će to biti bljeđa slika dok se ne vratimo u pravu formu i energetski oporavimo.“

Pokazalo se u Tuzli da je trener dobro ocijenio stanje svoje ekipe koja je kako je i rekao pobijedila.

Uzvratnu utakmicu će igrati u utorak (16.02.2021.) ŽOK „Bimal – Jedinstvo“ Brčko i OK „Sloboda“ Tuzla u dvorani „Magnet“ brčanske Gimnazije.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

OK „Mladost“ danas otvara sezonu utakmica

Radio Brčko

OK „Mladost“ Brčko želi sedmu titulu kupa

Radio Brčko

Novi predsjednik Odbojkaškog saveza BiH Milutin Popović, potpredsjednik Alija Fatić

Radio Brčko