RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Kvalifikacije za EURO 2024: Švedska deklasirala Azerbejdžan, pobjede Holandije i Francuske

Sinoć je odigrano još osam utakmica drugog kola kvalifikacija za UEFA Europsko prvenstvo 2024 u grupama ”B”, ”E”, ”F” i “G”.

U grupi ”B” reprezentacija Holandije slavila je u Rotterdamu protiv gostiju Gibraltara, rezultatom 3:0. U istoj grupi Irska je poražena u Dablinu od Francuske minimalnom razlikom od 0:1.

U sklopu grupe ”E”, fudbaleri Moldavije remizirali su u Kišnjevu u susretu protiv Češke, a utakmica je zavšena bez golova. U ovoj grupi večeras su snage odmjerile i selekcije Poljske i Albanije. Bolji na Nacionalnom stadionu u Varšavi bio je domaćin Poljska, slavivši minimalnom pobjedom od 1:0.

Selekcija Austrije je u grupi “F” upisala tri boda pobejdo protiv Estonije na Raiffeisen Areni u Linzu, rezultatom 2:1. U istoj grupi selekcija Švedske slavila je u Štokholmu sa visokih 5:0 protiv reprezentacije Azerbejdžana.

U posljednjoj grupi “G” Mađarska je ubjedljivo s visokih 3:0 slavila u Budimpešti protiv gostiju iz Bugarske, a u ovoj grupi Crna Gora je poražena od Srbije sa 0:2 na stadionu “Pod Goricom”.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.