RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Lavice danas u Zagrebu

U 6. kolu Europske WABA Super lige košarkašica u bugarskom gradu Montani, istoimena ekipa je dočekala KK Lavove iz Brčkog. Domaće su bile uspješnije pobjedom 85 : 62. Rezultat po periodima je cijene u klubu zadovoljavajući: 29 : 20, 18 : 15, 16 : 14 i 22 : 13.

Montana 2003. je četvrta sa 20 bodova, a Lavice su osme sa 13 bodova. Na utakmici je bila najefikasnija Gabrijela Nikolova sa 21 poenom. Iz naše ekipe u listu strijelaca upisale su se: Mirela Halilović s 17, Milica Đokić 12, Jelena Lazarević sa 9, Tamara Šarenac, Valentina Došić i Sara Đokić sve sa po 6, te Anđela Bekić i Iva Karišik sa po 3 poena, te Ana Đokić, Ksenija Vukić i Ajla Rejzović.

Danas u sportskoj srijedi igraju ŽKK Zagreb u Dvorani Trnjsko u 8. kolu Waba Super lige od 17,30 sati, a u nedjelju u dvorani Tehničke škole od 16 sati će igrati u 17. kolu KK Lavovi Brčko i ŽKK Play off Sarajevo.

Još jedna novost o kojoj se govori je da su čelni ljudi kluba angažirali košarkašicu Akeema Sherika Richards, reprezentativku Američkih Djevičanskih Ostrva, koja se u Brčkom očekuje kao značajno pojačanje brčanskih Lavica.

Tekst i slike: S. Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.