RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Lavice poražene od košarkašica iz Celja

KK LAVOVI Brčko su u četvrtak odigrali od 19 sati u Dvorani Tehničke škole u Brčkom utakmicu 5. kola WABA LIGE sa ŽKK CINKARNA Celje iz Slovenije. Gostujuća ekipa je aktualni i trostruki šampion WABA LIGE, ukupno 18 puta šampion Slovenije i 16 puta osvajač KUP-a Slovenije. To su činjenice koje dovoljno govore da su Brčkom igrale pažnje vrijedne košarkašice značajne reputacije.

Od trenera ekipe iz Celja gospodina Damira Grgić smo čuli da su klub napustile dvije igračica, a dvije su i angažirane, te da ekipa nije još uigrana. No, ono što su pokazale zaslužuje aplauz, jer su odradile odlično utakmicu po četvrtinama: 9 : 32, 14 : 30, 18 : 20 i 4 : 14 za konačnih 45 : 96.

O Lavicama trener Grgić je rekao da su pokazale svoju vrijednost time što izborile četvrto mjesto u Premijer ligi BiH i plasirale se za WABA LIGU i da će uz ovako kvalitetan stručni tim koji imaju napredovati i dalje. Bez obzira na poraz trener Lavica Aleksandar Bližnjaković ističe da je zadovoljan igrom svoje ekipe sa Cinkarnom iz Celja.

Statistika utakmice pokazuje da su poene postigle kod Lavica: Jelena Lazarević 12, Milica Đokić, kapetanica ekipe 10, Ines Babić 7, Mirla Halilović 6, po 4 Valentina Dosić i Iva Karišik, te 2 Sara Savić. Od gošći je najefikasnija bila sa 17 poena Lea Debeljak. U 3. kolu Elitnog društva košarkašica će KK Lavovi u Brčkom igrati u nedjelju sa ŽKK Orlovi iz Banja Luke.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.