RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Lavice u finalu Play Off-a

Dvije sigurne i ubjedljive pobjede protiv Kozare iz Gradiške bile su dovoljne za plasman košarkašica KK Lavovi iz Brčkog u finale Play Offa Prve ženske lige Republike Srpske (1.ŽLRS). 

Nakon pobjede u prvom meču u Brčkom, Lavice su proteklog vikenda odigrale još bolju i kvalitetniju utakmicu i došle do još ubjedljivije pobjede nad ekipom Kozare na gostujućem parketu u Gradišci. Bila je to ukupno četvrta pobjeda iz isto toliko ovosezonskih duela protiv ovog protivnika, i druga pobjeda u polufinalnoj seriji Play Offa 1. ŽLRS za sezonu 2020-2021.

Silovito su krenule Lavice od samog starta meča koji je u nedelju odigran u Areni Gradiška. Izuzetno raspoložene, a prije svega silno motivisane da već u Gradišci osiguraju plasman u finale i priliku da se bore za titulu prvaka. Od samog starta meča diktirale su ritam utakmice i vrlo brzo došle do osjetljivije rezultatske prednosti. Nisu košarkašice iz Brčkog posustajale niti jednog momenta, naprotiv, kako je meč odmicao ritam utakmice je rastao, a Lavice su plesale svoj ples po parketu gradiške Arene. Plasman u finale je osiguran na veličanstven način, superiornom igrom i izuzetno ubjedljivom pobjedom!

KOZARA – LAVOVI 42:101 

(10:28, 13:24, 12:19, 7:30)

Prvo ime susreta svakako je bila Milica Dabović koja je ostvarila KVADRIPL DABL  učinak sa 28 postignutih poena, 13 ukradenih lopti, 11 asistencija i 10 skokova! INDEX korisnosti 51! Još jedna u nizu utakmica u kojoj Milica pokazuje da je ogromno pojačanje za mladu ekipu Lavova i da je i u 39. godini i dalje jedna od najboljih evropskih i svjetskih košaršica!

Sjajnu podršku je imala u djevojčici koja tek treba da zasija na košarkaškom nebu. Petnaestogodišnja Milica Đokić, kapiten ove “fantastične porodice” na meču u Gradišci postigla je 36 poena, a uz to je imala i 9 asistencija, 6 ukradenih lopti i 5 skokova.

Pored dvojca Dabović Đokić, odličnu utakmicu odigrala je i Jelena Lazarević (2004. god.), djevojka fantastičnih fizičkih predispozicija i koja iz utakmice u utakmicu pokazuje da je izuzetno važan dio ove ekipe. Meč protiv Kozare završila je sa dabl-dabl učinkom od 18 poena i 13 skokova!

Svoj veliki doprinos u ovom meču dale su i Amila Smajić 8 poena i 7 skokova, Adna Okić 4 poena i 5 skokova, Ksenia Vukić 4 poena i 3 asistencije, Marija Starčević 3 poena, Ana Đokić i Sara Đokić.

Finalna serija Play Offa Prve ženske lige Republike Srpske počinje u subotu, 20. marta, utakmicom u Brčkom, a protivnik Lavicama biće poznat nakon majstorice između ekipa Budućnost BN iz Bijeljine i Ušće iz Banja Luke, koja je na rasporedu u srijedu, 17. marta u Bijeljini.

Titula prvaka Republike Srpske i plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine pripašće ekipi koja u finalu prva ostvari tri pobjede.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.