RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Лејла Тановић освојила треће мјесто на Свјетском купу

Izvor: Nezavisne novine

Сјајне Лејла Тановић и Стефание Дорн су након свих шест етапа на Свјетском купу, са временом 19 сати и 23 минуте, заузеле треће мјесто и освојиле по 160 УЦИ бодова.

Била је ово трећа медаља са трка Свјетског купа у каријери за најбољу бх. бициклисткињу. Побједу су однијеле Ариане Лути и Ејми Вејкфилд, док су другим мјестом подији употпуниле анин Шнајдер и Ирина Луцелшва.

Овогодишње издање Андалуцие Бике Раце важило је за једну од најзахтјевнијих трка у календару Свјетске бициклистичке федерације са дужином од 358 километара и 11.158 метара висинског успона, а интересантно је да су такмичарке током трке оствариле успон већи за 2.300 метара од највишег врха на свијету Монт Евереста.

“Стефание и ја само од почетка знале да посједујемо квалитет за подији и упркос лошој срећи на другој етапи, континуираном тимском и тактичком вожњом заузеле смо треће мјесто. Била је ово једна од најтежијих трка у мојој каријери и медаља са Свјетског купа ми даје мотивацију за наставак сезоне. Да су зимске припреме биле на врхунском нивоу показује и то да током свих шест дана утркивања нисам имала проблема са умором. Сада настављам са припремама и тренингом у Шпанији за најбитније трке које ме очекују у јуну мјесецу” рекла је Лејла Тановић.

У склопу припрема за надолазећу сезону Лејла Тановић ће наставити са припремама и тренингом у Шпанији док је у склопу припрема планиран наступ на етапној УЦИ С2 трци Арагон Бике раце која се одржава наредне седмице.

Извор: nezavisne.com

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Трећа промоција бициклизма у Брчком

Admir Kadrić

Biciklima do Vukovara i natrag u jednom danu

Admir Kadrić

Брчански бициклисти педалају за одлазак на Хиландар

Admir Kadrić