RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Ленард у кошаркашкој репрезентацији САД-а на Олимпијским играма у Паризу

Кошаркаш Лос Анђелес Клиперса Кавај Ленард биће у репрезентацији Сједињених Америчких Држава (САД) на предстојећим Олимпијским играма у Паризу.

Како је данас пренио И-Ес-Пи-Ен (ЕСПН), генерални директор репрезентације Грент Хил претходних дана разговарао је са већином позваних играча, али до уторка није могао да потврди да ли ће Ленард прихватити позив да буде у олимпијском тиму.

До сада је било познато којих 11 играча ће бити у екипи и очекивало се да ће посљедње 12. мјесто бити додијељено током припрема и егзибиционих утакмица у Лас Вегасу.

Кошаркашки савез САД-а није још званично саопштио састав за Игре, али је ЕСПН пренио да ће на олимпијском турниру играти Леброн џејмс из Лос Анђелес Лејкерса, Стефен Кари из Голден Стејта, Кевин Дурент из Финикса, џејсон Тејтум из Бостона и џоел Ембида из Филаделфије.

Такође, на списку селектора Стива Кера су и Ентони Дејвис из Лос Анђелес Лејкерса, играч Финикса Девин Букер, Ентони Едвардс из Минесоте, џру Холидеј из Бостона, центар Мајамија Бем Адебајо, Тајрис Халибартон из Индијане и Кавај Ленард из Лос Анђелес Клиперса.

Ленард је ове сезоне у просјеку постизао 23,7 поена и имао је 6,1 скок за Клиперсе. Пропустио је посљедњих осам утакмица регуларног дијела сезоне, због упале у десном кољену.

Олимпијске игре бит ће одржане од 26. јула до 11. аугуста у Паризу, а селекција САД-а брани злато.

САД је у групи са Србијом, Јужним Суданом и репрезентацијом из квалификационог турнира који ће се играти у Порторику.

Извор: БХРТ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.