RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

M:tel KUP Rukometnog saveza RS-a: RK “Jedinstvo 2015” Brčko – RK “Višegrad” 33:34

U 2. kolu M:TEL KUP-a Rukometnog saveza RS-a među deset klubova igrao je RK “Jedinstvo 2015” Brčko u dvorani Ekonomske škole Brčko sa RK “Višegrad”. Brčaci su dobro otvorili utakmicu i poveli 5 : 1. Gosti su izjednačili na 8 : 8, zatim na 10 : 10 i 14 : 14.

U prvom poluvremenu izdvajamo dva zanimljiva gola koja je postigao golman “Jedinstva” i najbolji igrač utakmice Kasim Arnus u 16-toj i za 10 : 8 i 21-oj minuti za 13 : 11 sa svog gola pogodio protivnički dok je njihov golman bio u napadu. Na odmor “Jedinstvo” odlazi sa golom prednosti 16 : 15. Igralo se gol za gol. Deset minuta prije kraja “Jedinstvo” vodi 28 : 24.

Dobro pripremljena ekipa Višegrada stiže za novo izjednačenje 30 : 30 i posljednje na 33 : 33 i u posljednjim sekundama utakmice postižu gol za pobjedu 33 : 34. “Višegrad” je izborio plasman u slijedeće kolo KUP-a. Za RK “Jedinstvo 2015” su igrali i golove postigli: Marko Lukić 9, Nikola Jelisić 8, Nemanja Mijatović 4, Lazar Lukić 4, Stefan Petković 2, golman Kasim Arnus 2, Vuk Bešković 1, Malik Okanović 1, Đorđe Pucar, Mihajlo Simić, Stanislav Maksić, Dimitrije Keković, Miloš Dugonjić i Tarik Skenderović. Trener: Saša Dugonjić, predstavnica kluba: Helena Prinić.

Tekst i slika: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.