RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiHSport

Међународнa бициклистичкa тркa “Београд-Бањалука” данас стартује из Новог Гада , а финиш у Бања Луци

Четврта, посљедња етапа 17. Међународне бициклистичке трке “Београд-Бањалука” данас стартује из Новог Града, а циљ ће бити на аутодрому Залужани код Бањалуке.
Четврта етапа стартоваће у 12.00 часова, а бициклисти ће до Бањалуке проћи кроз Костајницу, Козарску Дубицу, Градишку и Лакташе.

Такмичаре ће на циљу на аутодрому у Залужанима дочекати министар породице, омладине и спорта Републике Српске Селма Чабрић и уручити награде побједницима. Дочек и уручење награда предвиђен је у 15.30 часова.

Због одржавања трке саобраћај ће бити обустављен у градским улицама у Новом Граду, те на магистралном путу за Костајницу.

Обуставе саобраћаја у градским улицама почињу од 8.00 часова и трајаће до краја спортске манифестације, док ће од 11.30 до 14.00 часова потпуно бити обустављен саобраћај на магистралном путу Нови Град-Костајница.

У Козарској Дубици ће на траси трке од 12.00 до 14.00 часова на снази бити привремена блокада саобраћаја, те затворен паркинг испред и иза зграде општине.

Учесници трке проћи ће Улицом мајора Милана Тепића, дијелом Светосавске улице испред зграде општине, Улицом Младена Стојановића, те из Козарске Дубице изаћи на магистралном путу Козарска Дубица-Градишка.

Од 13.00 до 15.00 часова на снази ће бити сукцесивна обустава саобраћаја на дионицама магистралних путева Орахова – Чатрња – Градишка и Градишка – Нова Топола – Романовци.

Сукцесивна обустава саобраћаја од 13.00 до 15.00 часова биће на снази и у Градишци у улицама Доситејева, Петра Мисимовића, Тргу јеврејских страдања, Видовданској, Козарских бригада и Партизанској.

Од 14.30 до 16.00 часова саобраћај ће бити обустављен на дионициама Александровац – Лакташи, Лакташи – Клашнице и Клашнице – Бањалука један /завршница аутодром Залужани/.

Традиционална бициклистичка трка “Београд-Бањалука” кренула је из Београда у сриједу, 19. априла, а у трци учествује 175 бициклиста из 30 земаља.

Траса трке “Београд – Бањалука” дуга је 600 километара и пролази кроз кроз 15 градова у Србији и Републици Српској.

Прва етапа вожена је од Београда до Бијељине. Најбржи на тој дионици био је члан екипе “Востер” Пољак Бартош Рудик.

Друга етапа је вожена од Бијељине до Власенице, а жуту мајицу освојио је Италијан Енрико Занонћело.

Побједник треће етапе од Добоја до Приједора је италијански бициклиста Филипо Фортин.

Током треће етапе, која је вожена јуче, дошло је до получасовног прекида трке због пада 50 бициклиста од којих је осморо повријеђено.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.