RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Memorijalni turnir Nešat Ramadani: Prijelazni pehar u generalnom plasmanu pripao Karate klubu „SENSEI – Turija” Lukavac

U povodu obilježavanja 21. obljetnice Brčko distrikta BiH u dva dana je SD „Pobjednik“ Brčko u dvorani Tehničke škole, uspješno organiziralo “3. Memorijal Nešat Ramadani u borilačkim sportovima 2021.”. Nastupilo je u više disciplina 750 natjecatelja iz četiri države. Ovaj impozantni turnir je otvorio gradonačelnik Esed Kadrić i istaknuo:

„U sportskom dijelu obilježavanja 21. godišnjice unatoč pandemiji mi smo se opredijelili da upriličimo nekoliko manifestacija. Ova je posebno vrijedna jer je regionalnog karaktera, ima učesnike iz četiri države i djeca su dominantna. Ovo je i sjećanje na našeg sugrađanina Nešeta Ramadanija, velikog sportskog radnika u ovoj zajednici. Želim vam da pokažete stečeno iskustvo i da ponesete lijepe uspomene sa ovog događaja i iz Brčko distrikta BiH.“

Žarko Janković iz Crne Gore je oborio Ginisov rekord u lomljenju siporeks blokova šakom držeći jaje u ruci, polomio je 36 blokova.

Prvi dan memorijala radile su se discipline, wushu sanda, kick boks i karate SKDUN.

U Wushu Sandi najbolji klub je Ving Tchun Kung Fu Panter Tuzla, Drugi najuspješniji klub Kung Fu Ving Tchun, klub Srebrenica i treći najuspješniju klub je Ving Tchun Kung Fu klub Vozuća Zavidovići.

U kick boksu, najbolji klub je Golden Taem Kalesija.

U SKDUN karateu najuspješniji klub je karate klub Rei Zenica, Drugi klub je KBS Modriča dok je treći klub Zanshin Milići.

Drugog dana radilo se WKF karate.

Najbolji klub u generalnom plasmanu je Sensei – Turija Lukavac. Drugi najuspješniji klub je karate klub Perfekt Zenica. Treći najuspješniji klub je karate klub Tešanj. Najbolji takmičar ja Aleksandar Novicki karate klub “Šampioni” Bijeljina. Najbolja takmičarka je Amina Brkić sportsko društvo “Pobjednik” Brčko.

Prelazni pehar kao najuspješniji klub generalnom plasmanu pripao je karate klub “Sensei-Turija“ Lukavac. Klubovi kao organizatori nisu učestvovali u bodovanju. SD „Pobjednik“ je zahvalno svim klubovima sudionicima i gradonačelniku gospodinu Esedu Kadrić.

Tekst i foto: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.