RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Mesi dobija najveći ugovor u istoriji sporta

Sudbina Lionela Mesija (35) je i dalje neizvjesna zbog činjenice da će mu 30. juna isteći ugovor sa Pari Sen Žermenom. Francuski “Foot Mercato” objavio je informaciju da su Mesijevi predstavnici dogovorili sve uslove oko dolaska Argentinca u Al Hilal iz Saudijske Arabije gdje bi dobio najveći ugovor u istoriji sporta.

Uveliko se spominju različite destinacije kada je u pitanju njegova budućnost, ali sinoć je stigla najnovija informacija.

Mesi će gotovo sigurno odigrati svoj posljednji meč za PSŽ u subotu protiv Klermona, nakon čega će, tvrdi izvor, postati novi fudbaler Al Hilala.

Selidba u Saudijsku Arabiju će mu za dvije godine doneti nevjerovatnih 1.200.000.000 dolara što će biti najveći ugovor u istoriji fudbala i sporta uopšte.

To je i više nego duplo više od sume koju trenutno inkasira Kristijano Ronaldo u Al Nasru, a od ovog potpisa zaradiće i Leovi predstavnici, otac Horhe i brat koji će dobiti najveću menadžersku proviziju u istoriji fudbala.

Iako se navijači Barselone i dalje nadaju da bi se Argetninac mogao vratiti na “Nou Kamp”, čitavu situaciju dodatno otežava nestabilna finansijska situacija u Barsi koja bez garancije Primere ne može da ponudi sumu od 50 miliona evra bruto godišnje, o čemu se već govorilo.

Mesi bi potpisom za Al Hilal postavio nove granice u svijetu fudbala, ali teško da će ljubitelji fudbala biti oduševljeni takvom odlukom.

Izvor: Nezavisne

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.