RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Mesi dobio ponudu od pola miliona evra!

Lionel Mesi, najbolji fudbaler Barselone, dobio je astronomsku ponudu.

Britanski mediji navode da je Mančester siti poslao ponudu od 496 miliona evra na pet godina u bruto iznosuTo je skoro 100 miliona po sezoni, čime bi Mesi ostao najplaćeniji igrač planete, uz povećanje zarada iz Barselone.

Ipak, to nije ni više od onoga što su “građani” najavljivali, a to je skoro 700 miliona evra za pet sezona.

Zvaničnih pregovora nije bilo, prije svega jer Barselona nije dala odlazak Argentina, odnosno potvrdila je važeći ugovor u sporu.

Sitijev plan je da Mesi dvije godine provede na Etihadu, sa opcijom na još jednu, a onda se pridruži Sitijevom “bratu” iz SAD – Njujork sitiju još dvije godine.

U Mančesteru ovom ponudom će pokušati da privole šestostrukog najboljeg igrača svijeta da prihvati prije njihovu ponudu nego Pari Sen Žermena, koji je takođe zainteresovan.

Izvor teksta: B92.net

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Меси договорио трансфер са клубом из Саудијске Арабије

Radio Brčko

Mesi postigao dogovor sa Pari Sen Žermenom

Radio Brčko