RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Mihajlović: Derventa poraz, ali i lekcija! Moramo i možemo bolje u nastavku!

Rukometaši Lokomotive putovali u Derventu sa velikim očekivanjima, ali se vratili praznih džepova. Zgusnut raspored već u srijedu nudi priliku za iskupljenje.

Brčanska Lokomotiva drugi meč zaredom nije riješila u svoju korist. Brčaci su u petak gostovali u Deventi, bolje započeli meč, imali tri gola prednosti ali su domaći zbili redove i sredinom prvog dijela stigli do rezultatskog izjednačenja.

Ravnomjeran odnos snaga na terenu ogledao se u neizvjesnom toku susreta čiji je finiš prvog dijela i okončan neriješenim rezultatom, bilo je 15-15.

Uhvatili su domaći ritam u nastavku, već posle 8 minuta igre stigli do 4 pogotka prednosti, čime je tok susreta značajno otišao na stranu Dervenćana. Pokušali su Lokosi uzvratiti u finišu meča ali dalje od ublažavanja poraza nisu mogli.

Rukometaši Dervente slavili su rezultatom 32-30 i nanijeli Lokomotivi neprijatan poraz. Ukupno, drugi u dosadašnjem izdanju Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Desio se ishod susreta koji je malo ko od nas očekivao. Nismo bili na nivou tokom odigranog meča i nismo u konačnici uspijeli izvući pozitivan rezultat. Ovo nam je dobra lekcija za nastavak šampionata.

Rekao je čuvar mreže Lokomotive, Dejan Mihajlović.

Iskusni čuvar mreže, zajedno sa svojim saigračima spremno dočekuje novi ispit koji je zakazan već za srijedu. U dvorani Ekonomske škole u Brčkom, Lokosi će odmjeriti snage sa ekipom Maglaja, dugogodišnjim članom Premijer lige.

Kvalitetan protivnik imajući u vidu iskustvo igranja u Premijer ligi. Mi ćemo ući borbeno u meč. Gajimo veliku želju da se vratimo na pobjedničke staze.

Dodao je Mihajlović.

Rukometaši Lokomotive, nakon furioznog starta, sada zauzimaju i dalje visoko sedmo mjesto na tabeli premijerligaša. Nakon pet odigranih mečeva, imaju isto toliko bodova na svom kontu.

Izvor i foto: Sportal

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.