RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Miralem Pjanić dobitnik “Večernjakovog pečata” za najboljeg sportistu

Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Miralem Pjanić dobitinik je priznanja “Večernjakov pečat” za najboljeg sportistu BiH.

Manifestacija u organizaciji Večernjeg lista u BiH, kojom se odaje priznanje najznačajnijim osobama u Bosni i Hercegovini, održana je sinoć u Mostaru 19. put.

Zbog pandemije koronavirusa manifestacija je prvi put održana bez prisustva publike.

Tridesetjednogodišnji član italijanskog Juventusa za reprezentaciju BiH odigrao je 92 utakmice i postigao 15 golova.

Javljajući se ekskluzivno iz Italije Pjanić je pozdravio sve u njegovoj rodnoj Tuzli, kao i gledaoce manifestacije u BiH i Hrvatskoj.

– Hvala ‘Večernjakovom pečatu’ koji me je izabrao za sportaša godine i dodijelio ovo prestižno priznanje. Iako sam u Torinu, moje misli su s vama. Pečat je nešto što će uvijek imati svoje mjesto u mom životu i pamtit ću ovu nagradu kao poticaj u karijeri. S Juventusom osvajam sve, a s BiH sam naučio sve – kazao je Pjanić.

Nagradu Miralemu Pjaniću je u Torinu uručio jedan od najvećih nogometaša svijeta, legendarni Pavel Nedved.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.