RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Miralem Pjanić zvanično novi član Barcelone

Nogometni reprezetativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić karijeru će nastavati u Barceloni.

Nakon višemjesečnih pregovora 30-godišnji vezni igrač danas je zvanično potpisao četverogdišnji ugovor s katalonskim velikanom.

U redove Barcelone Pjanić prelazi iz Juventusa s kojim je za četiri sezone osvojio tri Scudetta, dva kupa i jedan Superkup Italije. U tom periodu za “Staru damu” Pjanić je odigrao 171 utakmicu u kojim je postigao  22 gola uz 36 asistencija.

Barcelona je navela kako je Pjanić plaćen 60 miliona eura uz pet miliona bonusa.

U karijeri Pjanić je još igrao za Romu, Lyon i Metz.

Pjanić je drugi bosanskohercegovački nogometaš Barcelone, nakon Mehe Kodre koji je za slavni klub nastupio u sezoni  1995/1996.

Za reprezentaciju BiH odigrao je 92 utakmice i postigao 15 golova.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.