RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Млађан Самарџић побједник трке у Новом Граду

Лусија Кимани и Млађан Самарџић побједницу су трке на пет километара одржане у Новом Граду у склопу манифестације “Фајв ран енд фан” /Фиве рун анд фун/.

У Новом Граду данас је било укупно 180 учесника више трка, 100 дјеце трчало је у зависности од узраста стазу од 200, 400, 600 и 800 метара, а одрасли такмичари трку на 1.200 метара и 5.000 метара.

Данашња трка наставак је активности које су почеле јуче кад су, у склопу пројекта “Шест градова – шест спортских авантура” у Нови Град допутовала дјеца, млади спортисти из Бањалуке, Источног Сарајева, Теслића, Мркоњић Града и Тузле.

Биљана Радуловић из Удружења грађана “Срце Пегаза”, које реализује овај пројекат, рекла је да се трке бодују за финале у Бањалуци у септембру.

Она је појаснила да се дјечије трке одржавају у свих шест локалних заједница које учествују у пројекту, а трке сениора након Новог Града биће одржане у Тузли и на крају у Бањалуци.

Према њеним ријечима, млади спортисти већ су били у четири локалне заједнице, а у наставку до септембра биће организована посјета Тузли и Бањалуцу.

У Новом Граду јуче су за госте на ријеци Уни организоване игре на води, одбојка на пијеску, пливање и вожња чамцима, кајацима и лађама.

Циљ пројекта “Шест градова – шест спортских авантура” јесте промоција физичке активности и упознавање са природним љепотама и културном баштином.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Живановић из Србије и Мађарица Калович побједници Видовданске трке

Admir Kadrić

Штампане мајице за Видовданску трку

Admir Kadrić

За трку на 10 км већ пријављено преко 60 Брчанки и Брчака

Admir Kadrić