RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Mladi košarkaš iz Brčkog Matej Petrović karijeru nastavlja u Italiji

Dosadašnji član kadetske selekcije KK Lavovi Brčko Matej Petrović košarkašku karijeru i školovanje nastavlja u Italiji.

Potpisom na višegodišnji stipendijski ugovor Matej Petrović je i zvanično postao član italjanskog kluba Basket Corato koji se takmiči u italijanskoj Serie C Gold. Grad Corato smješten je u italijanskoj regiji Apulia nedaleko od glavnog grada ove regije Barija.

Matej je ovog ljeta privukao i zainteresovao predstavnike više klubova iz Italije koji su mu ponudili nastavak školovanja, kompletan smještaj, ishranu, opremu i naravno vrhunske uslove za dalje treniranje.

Odluka za Corato temelji se na činjenici da je novi klub Mateja Petrovića i van granica Italije  prepoznatljiv po radu sa mladim igračima, što svakako predstavlja zalog za budućnost i odskočnu dasku za uspješnu seniorsku karijeru. U svojim redovima ovaj italijanski klub ima mnoštvo talentovanih igrača iz nekoliko evropskih i južnoameričkih zemalja.

Matej Petrović je rođen 23.10.2005. godine, visok je 199 cm i igra na poziciji krila. Svoje prve košarkaške korake napravio je upravo u Lavovima prije tri godine i svojim upornim radom i zalaganjem za relativno kratko vrijeme došao je u situaciju da košarkašku karijeru i školovanje nastavi u inostranstvu.

Dokaz dobrog i kavalitetnog rada sa mlađim kategorijama u Lavovima je i činjenica da je Matej Petrović nakon Marka Šešlije, Bojana Karaća, Safeta Opalića i Vuka Jovanovića peti košarkaš koji je skrenuo pažnju nekoliko inostranih klubova.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.