RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

MOK Jedinstvo Brčko lider sportskog ponašanja za sezonu 2021/22.

Na prigodnoj svečanosti prije početka prvog kola Premijer odbojkaške lige BiH za muškarce izaslanik Odbojkaškog saveza gospodin Milenko Marić uručio je kapetanu MOK Jedinstvo Brčko Luki Šormazu pehar za osvojenu titulu LIDERA SPORTSKOG PONAŠANJA ZA SEZONU 2021/22.

Gledatelji su pljeskom ispratili ovaj čin uručenja, a biranim riječima je zahvalio kapetan momčadi Luka Šormaz. Ovo je bio impuls da mlada ekipa Jedinstva na utakmici 1. kola pokaže svoje mogućnosti na parketu u ogledu sa OK Radnik iz Bijeljine.

Goste je vodio novi trener iz Srbije Vladimir Šarenac koji nam je rekao da mu je Radnik prva ekipa iz BiH koju trenira i koja je ispoljava želju da se nametne za osvajanje titule prvaka u sezoni već od prvog kola lige. No, ekipa iz Brčkog koju je vodio igrač-trener Radoslav Ćuk, a uz njega igrali: Haris Hasičević, Đorđe Ganilović, Timur Mujanović, Luka Šormaz-kapetan, braća Srđan i Ognjen Mitrović, Anil Isić, Mihajlo Ćirković i David Balać dobro su otvorili utakmicu. Osvojili su prvi 30 : 28, a zatim i drugi set 27 : 25 posebno zapaženog Luke Šormaza koji je na žalost zbog povrede morao na klupu, a bio je glavna poluga u igri Jedinstva. Inicijativa je prešla na stranu Radnika koji je izborio treći set 11 : 25, četvrti 14 : 25 i poslije petog odlučujućeg 7 : 15 pobjedu uzeo u svoje ruke 2 : 3, kao i dva boda, a jedan je pripao Brčacima.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.