RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Mustafa Peljto novi trener i sportski direktor FK Jedinstvo Brčko

Uprava FK Jedinstvo Brčko koje se takmiči u Prvoj ligi Fudbalskog saveza Republike Srpske osnažila je stručni štab. Mustafa Peljto je izabran za novog šefa stručnog štaba, a obnašati će i funkciju sportskog direktora kluba. Prije nego što će doći u Brčko, Peljto je kontaktirao sa njemu poznatim trenerima koji su odradili prvu fazu priprema. To su asistenti u radu Vidoje Zarić, Mladen Novaković, Senahid Hamzić, trener golmana, Zoran Brković, trener kadeta i juniora i Savo Obradović, trener pionira i pjetlića. Bili smo na treningu i pratili rad zajedno sa Radojicom Božić, predsjednikom i Samirom Mulić, potpredsjednikom kluba.

„Pohvalio bi igrače i stručni rad ekipe i Upravu kluba koji su blistavim rezultatima ostvarila plasman u 1. ligu FS RS. No velika je razlika igrati u II. ligi u odnosu na Prvu. To je pokazala prva polusezona. Osjećam da igrači nisu opterećeni uvjetima u kojima treniraju i rade na stadionu Lokomotive. Dobro je da su se prilagodili, a i sam se prilagodio postojećem stanju“, rekao je Peljto.

On želi da radi i da poboljša stanje, a ne da se obazire na probleme. Za to je dobio podršku čelnih ljudi u gradu. Cilj je opstati u ligi. Trenira se svaki dan. U subotu je bila pauza pred prvu utakmicu koju je Jedinstvo odigralo u nedjelju sa Zvijezdom iz Gradačca na Gradskom stadionu i izgubilo 3 : 0. Svi igrači su dobili priliku da pokažu svoje mogućnosti. Igralo je 19 igrača rekao je Mladen Novaković, član stručnog stožera. On kaže da na istom mjestu i sa istom satnicom u srijedu igraju sa premijer ligašem Zvijezdom 09 Etno Selo Stanišić koju trenira Brčak Adnan Zildžević. Do početka prvenstva Jedinstvo će odigrati još tri utakmice.

Tekst i slike Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Fudbal: FK „Jedinstvo“ Brčko – NK „Hajduk“ Orašje 2 : 0 (0 : 0)

Radio Brčko

Jedinstvo prvak Druge lige – Istok FSRS

Radio Brčko

Brčko: Odlična igra „Jedinstva“ protiv jednako dobre „Kozare“, svakome po bod

Radio Brčko