RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Na karate prvenstvu Republike Srpske u Brčkom učestvovala 42 kluba sa 303 takmičara

Prvenstvo Republike Srpske za kadete, juniore, mlađe seniore U-21 održano je u dvorani Tehničke škole u Brčkom. Organizator je Karate savez Republike Srpske. Tehnički organizatori RKS BMSP i Sportsko društvo Pobjednik Brčko distrikt BiH, na čelu sa trenerom Mehmedalijom Brkić. Takmičare i stručno osoblje je dočekala uređena dvorana pripremljena po epidemiološkim mjerama. Takmičenje počelo. Borbe i kate, ekipno i pojedinačno za kadete, juniore, mlađe seniore j U-21. Licencirane sudije prate i ocjenjuju takmičare.

Rajko Vučičević, generalni sekretar Karate saveza Republike Srpske nam je izjavio: „Uvjeti za takmičenje su odlični i odgovaraju onima Svjetske federacije i Karate saveza RS. Ovo su kvalifikacije za Državno prvenstvo koje će se održati u Sarajevu gdje će se izabrati Reprezentacije BiH za nastup na Balkanskom prvenstvu. Već je održano nekoliko takmičenja i ovo je jedno u nizu regionalnih. Pandemija nas sprječava u takmičenjima, a to je generalni problem za sve sportove. Mi se prilagođavamo situacijama. Vodimo računa da poštujemo sve epidemiološke mjere i u tome uspijevamo, jer smo stekli veliko iskustvo.“ Sreli smo i Ljubomira Todorića iz Karate kluba Foča koji je u karateu takmičar, trener, veteran koji 53 godine nastupa na takmičenjima. Ove godine je bio prvak RS veteran u katama u Bijeljini. Njegovi učenici kaže imaju 17 medalja sa Svjetskog i Europskog prvenstva. Za sportsko društvo Pobjednik Brčko distrikt, nastupilo je  šest takmičara.

Ostvareni rezultati:

  1. Đulijano Osmanović, zlatna medalja u katama,

2. Medina Salihović, U21- brončana medalja u borbama,

3. Elma Podojak kadetkinja brončana medalja u katama.

4. Ekipno borbe:( Irma Martinović, Medina Salihović i Emina Brkić ). Armela Joha, kadetkinja je radila kate.

U generalnom plasmanu klubova SD Pobjednik Brčko je na 15 mjestu sa osvojene 4 medalje, jedna zlatna i tri brončane.

Dobar rezultat upotpunio je doskorašnji član SD Pobjednika  Redžep Brkić koji je osvojio srebrenu medalju radeći borbe juniori +76 kg. Redžep Brkić je nastupao za Karate klub Šampioni Bijeljina.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.