RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Na pripreme kadetske reprezentacije Srbije pozvana Brčanka Milica Đokić

U razgovoru sa predsjednikom KK ‘Lavovi Brčko’ Boškom Vukadinovćem saznali smo da je perspektivna košarkašica premijer ligaškog kluba Lavovi Brčko pozvana na pripreme reprezentacije Srbije, Vukadnović nam je istaknuo:

“Kapiten seniorske, juniorske i kadetske selekcije Košarkaškog kluba Lavovi iz Brčkog petnaestogodišnja Milica Đokić otputovala je na pripreme ženske kadetske reprezentacije Srbije pred nastup na FIBA Youth European Challengers koji će biti održan od 9. do 14. avgusta u Španiji, u gradu San Fernando.

Prvi dio priprema ženske kadetske reprezentacije Srbije će se održati na Divčibarama do 14. jula, nakon čega slijedi drugi dio od 17. jula do 5. avgusta u Banji Koviljači, odakle će i otputovati u Španiju.”

Pored reprezentacije Srbije na FIBA Youth European Challengers nastupiće i reprezentacije Španije, Mađarske, Litvanije, Hrvatske i Ukrajine. Brojni su rezultati  uspjesi Milice Đokić od doprinosa za plasman kluba u Premijer ligu KS BiH. Milica je prosječno postizala 27,1 poen po utakmici, 8,9 imala skokova, 6,9 asstencja  4,9 ukradenih lopti. Prosječni indeks korsnost u prošloj sezon znosio je kako ističu njen trener  navjerojatnih 27,3.

Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.