RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
ArhivaBrčkoSport

Najljepša sportska priča BiH – u Brčkom u ponedjeljak 4.avgusta

Brčko distrikt BiH će u ponedjeljak, 4.avgusta biti domaćin četvrtih Sportskih igara mladih BiH.

Očekuje se da će ovih dana biti postignut rekord u broju prijava za Igre u kojima će se mlađi od 16 godina takmičiti u basketu (košarci), rukometu, odbojci na pijesku, tenisu, malom fudbalu. Organizatori još primaju prijave na web-stranicu Igara sve do nedjelje.

Prema riječima Boška Vukadinovića,koordinatora Sportskih igara mladih za područje Brčko distrikta BiH, prvi šut na Igrama biće izveden na Stadionu malih sportova „Blatuša“ u ponedjeljak u 8 časova. „Blatuša“ je predviđena za realizaciju malog fudbala za starije uzraste dok će mlađi takmičari mali fudbal odigrati u Sali Ekonomske škole. Razlog ovome je u broju ekipa. Do danas je već prijavljeno preko 50 ekipa za mali fudbal. Odbojka na pijesku biće realizovana na Ficibajru, tenis na teniskim terenima Proheme, rukomet u Sali Ekonomske škole i košarka u prvoj osnovnoj školi.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Спортске игре младих БиХ отворио Ђорђе Којић,Предсједник Скупштине

Admir Kadrić

Спортске игре младих БиХ – четврти пут успјешно!

Admir Kadrić

Uvertira sportskih igara mladih BiH viđena danas u Brčkom na Blatuši

Admir Kadrić