RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Najmlađi fudbaleri brčanske “Lokomotive” odnijeli dvije pobjede u Gradačcu

U okviru Talent lige najmlađi fudbaleri Omladinske škole FK „Lokomotiva“ Brčko jučer su odigrali četiri utakmice u Gradačcu s ekipom tamošnje Škole fudbala, gdje su ostvarili dvije pobjede i dva poraza.

Vedran Banjanin, trener u Školi fudala FK „Lokomotiva“ zadovoljan je igrom naših mališana, uzrasta od osam do 12 godina, ali kako kaže prije svega, druženjem s prijateljima iz Gradačca.

 

„Zahvalio bih domaćinima na dočeku i na fer i korektnoj igri. Prvenstveni cilj Talent lige, koju drugu godinu igramo zaredom, jeste druženje djece, stvaranje novih prijateljstava. Pobjeda nam nije u ovim uzrasnim kategorijama na prvom mjestu, cilj je da okupimo što više mališana na travnatom terenu, kako bismo djecu sklonili od kompjutera i raznih društvenih mreža jer smo svjedoci da je u današnje vrijeme sve manji broj djece na igralištima“, rekao je Banjanin.

Trener Škole fudbala Gradačac Adis Doborac također je zadovoljan igrom i rezultatom, te najavljuje nastavak Talent lige u Brčkom krajem mjeseca.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.