RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Nogometaši BiH večeras protiv Luksemurga

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras gostuje selekciji Luksemburga u devetom, pretposljednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj.

Reprezentacija BiH već je izgubila šanse da se kroz kvalifikacije plasira na Euro i posljednja dva meča kvalifikacija selektoru Savi Miloševiću poslužit će kao priprema za odlučujuće susrete baraža u martu.

Milošević u večerašnjem susretu neće moći da računa na nekoliko standardnih repezentativaca, Edina Džeku, Miralema Pjanića, Seada Kolašinca, golmana Ibrahima Šehića te Anela Ahmedhodžića koji već neko vrijeme nije u reprezentaciji, dok je poziv dobilo pet debitanata od kojih će neki večeras biti u startnoj postavi.

– Imamo dvije utakmice i sigurno će to biti šansa da svaki od njih dobije neku minutažu. To je i dobra prilika za one koji su dosad manje igrali, da pokažu koliko znaju i u kojoj mjeri mogu zamijeniti ove koji fale – kazao je Milošević na pres-konferenciji uoči utakmice.

Ističe da će “biti bitno da se ekipa pripremi za igru na rezultat jer to će biti najvažnije u baražu”.

– To je takođe nešto što mora da se utrenira. Sigurno da nam je sutra bitna utakmica jer moramo da imamo jasnu sliku šta je to što treba da radimo u martu. Siguran sam da će momci shvatiti ove utakmice ozbiljno i da ćemo ostvariti naše ciljeve – dodao je Milošević.

Reprezentativac Rade Krunić napominje da će selekciji BiH nedostajati dosta iskusnih igrača, ali vjeruje da je ekipa dovoljno iskusna i da treba da pokaže koliko može.

– Ovo će biti odlični testovi za nas za buduće utakmice koje će nam biti veoma važne. Pristupamo predstojećim susretima sa velikom ozbiljnošću i sigurno je da ćemo sutra pružiti maksimum – naveo je Krunić.

Ovo će biti deveti susret reprezentacije BiH sa Luksemburgom, a u dosadašnjih osam BiH je zabilježila sedam pobjeda i jedan poraz, uz gol razliku 17:3.

Večerašnji meč, koji se igra od 20.45 sati, sudit će Andris Treimanis iz Latvije, a pomagat će mu zemljaci Haralds Gudermanis i Aleksejs Spasennikovs. Četvrti sudija je takođe Latvijac Aleksandrs Golubevs, VAR sudija je Dennis Higler iz Nizozemske, a VAR asistent Kristaps Ratnieks iz Latvije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.